Cum prevenim cancerul testicular

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cancer testicular

Aceasta forma de cancer are mai multe sanse de vindecare atunci cand este detectata din timp. Pentru acest lucru, poti efecta teste chiar la tine acasa.

Iata ce trebuie sa faci, conform webmd.com:

Baia fierbinte. Apa calda înmoaie pielea din zona scrotului, lucru care ajuta în detectarea unor eventuale umflaturi, tumori.

Examinarea periodica a fiecarui testicul, cu ambele maini. Iata cum trebuie procedat: - barbatul trebuie sa aseze degetul aratator si cel mijlociu sub testicule, iar degetele mari deasupra, mai apoi sa rasuceasca testiculul între degetele mari si cele doua degete pozitionate dedesubt. Atentie! Este normal ca testiculele sa aiba marimi diferite.

În cazul în care barbatul observa o structura ca un snur deasupra si sub testicul, trebuie sa stie ca aceasta structura se numeste epididimita si se ocupa cu depozitarea si transportarea spermei si, deci, nu trebuie confundata cu vreo problema de sanatate, cu atat mai putin cu o tumoare.

De asemenea, barbatul trebuie sa fie atent la umflaturile de marimea unui bob de mazare sau mai mari, adesea neproducand niciun fel de durere. Daca detecteaza o astfel de umflatura, atunci este indicat sa faca alte teste sub supravegherea unor specialisti.

Cancerul testicular poate fi prevenit si printr-o consultatie anuala, asa ca este recomandat un control periodic la medic.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum prevenim cancerul testicular