Cum prevenim aparitia cicatricilor in urma unei leziuni

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista modalitati prin care poti reduce vizibilitatea oricarei cicatrici si poti chiar preveni aparitia acestora. Indiferent de cat de atenta esti, accidente se pot petrece la orice pas. Chiar daca dupa o taietura nu mai potif ace inmic pentru a preveni cicatricea, exista numeroase moduri în care poti diminua aspectul acesteia si o poti trata pana la disparitie.

Atunci cand pielea este ranita, productia de colagen creste pentru a repara rana cat mai repede posibil. Fiecare cicatrice depinde de marimea si gravitatea ranii care o declanseaza, dar si de cantitatea de sange care ajunge în zona, culoarea pielii si textura acesteia. Exista numeroase tipuri de cicatrici si în fuctie de acestea exista numeroase moduri în care le poti preveni sau vindeca.

Apeleaza la cusaturi daca este nevoie. Unele rani necesita cusaturi pentru a se vindeca mai repede si pentru a evita cicatricile urate. tine minte ca acestea trebuie facute cat mai repede, cand rana este proaspata, pentru a nu patrunde bacterii si germeni. Cel mai bine este sa vezi un medic în cel mai scurt timp, iar el va decide care este solutia optima. Totodata, este foarte important sa mentii rana umeda. aplica vaselina si leag-o cu un bandaj care nu se lipeste. Acest lucru accelereaza vindecarea si diminueaza cicatricile.

Ai grija la utilizarea cremelor care promit sa vindece ciatricile. Probabil ai auzit ca vitamina E este foarte importanta pentru sanatatea pielii si ajuta la refacerea acesteia. Chiar daca au un continut ridicat de vitamina E, nu exista studii stiintifice care sa certifice faptul ca aceste creme pot trata cu adevarat cicatricile. Cel mai indicat este sa masezi cicatricile în fiecare zi cu un amestec din ulei de masline si vitamina E pura. Lasa rana sa se vindece natural. Acesta este cel mai bun mod de a reduce aparitia cicatricilor. Nu folosi apa oxigenata prea des, pentru ca aceasta poate cauza iritatii si poate întarzia vindecarea. Crustele care se formeaza sunt un pansament biologic de la natura care nu trebuie îndepartate. Lasa-le sa cada de la sine si vei evita orice cicatrice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum prevenim aparitia cicatricilor in urma unei leziuni