Cum prepari din ridichea neagră cel mai bun sirop de tuse natural

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ridichie neagra

Ridichea negră este leacul ideal de iarnă. Ieftină și ușor de găsit are efecte bune în răceli, probleme ale ficatului sau ale stomacului.
Nu este de mirare, pentru că au un conținut ridicat în vitamina C, potasiu, calciu, fosfor, iod și magneziu. Dr. farmacist Ovidiu Bojor le recomandă în caz de pietre la rinichi sau la colecist, insuficienţă hepatică și inflamație a vezicii biliare. Se folosesc și pentru a pune „stomacul leneş” la treabă şi împotriva aerofagiei. Sucul de ridichi este indicat în afecțiuni respiratorii. Sunt indicate ca adjuvante foarte eficiente în bronşită, tuse cu diferite cauze, inflamații ale căilor respiratorii, chiar şi în astm. Ridichile roşii şi albe de primăvară, numite şi „ridichi de lună”, au proprietăţi similare. Se recomandă să se consume cu frunze cu tot, care sunt foarte bogate în vitamine, săruri minerale şi alte substanţe foarte utile organismului.

Cel mai bun sirop de tuse
Poți să-ți prepari în casă un sirop de ridichea neagră, foarte eficient împotriva tusei. Se taie o ridiche neagră în două părți inegale, cea de sus fiind ca un căpăcel. Partea de jos se scobește și se găurește la bază cu o andrea, astfel încât să se scurgă siropul prin acel orificiu. Se așează ridichea deasupra unui pahar și se pun în scobitură două-trei lingurițe de miere sau zahăr brun. Se consumă sucul care se scurge. Se poate lua până la o lingură de sirop pe oră.

Suc împotriva pietrelor la rinichi
Ridichea se mai poate consuma ca atare, rasă sau sub formă de suc (de preferat, în amestec cu suc de morcovi). Se iau 30-40 ml de suc cu 15 minute înainte de mese. Acesta este indicat mai ales împotriva pietrelor la rinichi sau la bilă, pe care le poate mărunți. Sucul are și proprietatea de a curăţa şi regenera mucoasele în caz de sinuzite sau rinite. În medicina tradițională, se recomandă aplicaţii locale cu ridichi rase în dreptul plămânilor (pentru pneumonii) sau în dreptul ficatului (pentru stările congestive ale acestuia).

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum prepari din ridichea neagră cel mai bun sirop de tuse natural