Cum poti scapa de raceala in 24 ore

Posted by admin. on Saturday, December 20, 2014 Under: Stiri din Sanatate

În momentul în care primele semne ale răcelii îşi fac apariţia, trebuie să acţionezi cu un tratament-şoc, care te va face să scapi de răceală în 24 de ore.

Tratamentul-şoc care te va face să scapi de răceală în 24 de ore poartă avizul profesorului Ron Eccles, de la Universitatea Cardiff. Primul lucru pe care trebuie să-l facem dimineaţa este un duş fierbinte, care nu numai că te va încălzi, ci îţi va şi desfunda sinusurile.

Urmează un mic dejun copios, din care nu trebuie să lipsească un suc de portocale, pentru aportul necesar de vitamina C, precum şi o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi.

Pentru a scăpa de nasul înfundat şi de durerile de cap inerente unei răceli, este indicată şi o baie de aburi pentru faţă. De asemenea, nu uita să-ţi ajuţi organismul cu paracetamol, aspirină sau sirop de tuse.

Chiar dacă pare greu de crezut, o ieşire afară pentru o plimbare scurtă este şi ea recomandată înainte de prânz.

Prânzul trebuie să fie unul uşor, o supă de pui cu multe legume, o friptură slabă şi o salată fiind cele mai bune alimente care vor contribui şi ele la tratamentul-şoc, care să te facă să scapi de răceală în 24 de ore.

Ce nu trebuie uitat este ca de-a lungul zilei să ne hidratăm corpul cu ceiuri din plante şi cu suc de portocale proaspăt.

Somnul de după-amiază este recomdat şi el pentru ca organismul să lucreze pentru o vindecare rapidă.

La cină se recomandă o mâncare picantă. Ingredientele precum ghimbir, usturoi sau ardei iute sunt recunoscute pentru proprietăţi antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curăţa sinusurile.

Înainte de culcare, o baie fierbinte este potrivită pentru muşchii încordaţi.

Ora de culcare nu trebuie să depăşească ora 22, pentru a lăsa astfel corpul să-şi încarce bateriile. A doua zi, dacă ai respectat întocmai recomandările tratamentului-şoc pentru a scăpa de răceală în 24 de ore, nu numai că te vei simţi mai bine, dar vei vedea că simptomele incipiente ale îmbolnăvirii au dispărut.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: tratament  raceala  tratament naturist  refacerea organismului