Cum poti sa scapi de furuncule

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Este foarte deranjant si chiar periculos, daca nu il tratezi. Vezi cum poti sa scapi de un furuncul cu remedii facute acasa!

Primul semn care iti spune ca ti s-a format un furuncul

Porneste de la un cos banal, pe care il face oricine si este una dintre cele mai comune infectii ale pielii. Un furuncul se formeaza atunci cand un punct de grasime intalneste un fir de par si se infecteaza. Este foarte dureros si poate aparea in cele mai bizare zone ale corpului, chiar si pe posterior, spate, ceafa. Este important sa scapi de un furuncul cat mai repede, iar daca se agraveaza, mai bine mergi la medic, deoarece poate fi extrem de periculos!

Cum putem vindeca un furuncul

Furunculul nu se sparge precum un cos obisnuit, caci exista un mare risc de infectie. Cel mai bine este sa aplici anumite remedii care sa reduca inflamatia:

Incalzeste-l: aplica o compresa fierbinte peste furuncul si vei stimula productia de celule albe, care lupta cu infctia.
Pasta de turmeric (curcuma) pe care o poti face amestecand acest condiment (il gasesti in magazine bio sau la plafar) cu solutie de iod. Are proprietati antiseptice excelente.
Ceapa reduce infectie, daca aplici o bucatica din leguma peste furuncul. Grabeste procesul de vindecare.

Daca in cateva zile, furunculul nu se retrage sau se agraveaza, mergi la medic, mai ales daca:

furunculul este localizat pe fata sau pe coloana vertebrala
furunculul isi mareste dimensiunile rapid
durerea este insuportabila
simptomele nu se amelioreaza in 5-7 zile

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poti sa scapi de furuncule