Cum poti sa micsorezi riscul aparitiei cancerului la san

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cancer de san

Ai nevoie de o motivatie pentru a face miscare singura sau pentru a merge la sala? Cercetarile arata ca exercitiile fizice facute in mod regulat pot reduce riscul de cancer mamar. Incearca sa faci cel putin 150 de minute de exercitii moderate ca intensitate in fiecare saptamana. Este chiar si mai bine daca ai mai mult timp sa dedici acestei activitati. Un studiu realizat in 2012 a constatat ca femeile care au facut miscare timp de 10 sau mai multe ore in fiecare saptamana au scazut riscul aparitiei acestei afectiuni cu un procent de 30% fata de femeile inactive.

Mentinerea greutatii tale sub control este, de asemenea, o idee buna, deoarece persoanele supraponderale sau obeze pot fi supuse unui risc mai mare de aparitie a cancerului mamar.

In plus, evita sa bei prea mult alcool si refuza intotdeauna tigarile. Doar o bautura alcoolica pe zi te face mai susceptibila la aparitia cancerului la san, iar fumatul creeaza premisele pentru multe alte afectiuni care duc la cancerul la san.

Daca ai copii si este posibil, incearca sa-i alaptezi pe acestia pentru cel putin sase luni de la nastere. Acest lucru a fost corelat cu o incidenta mai scazuta a cancerului de san. 

In cele din urma, incearca sa te bazezi pe o dieta care este formata in mare parte din alimente sanatoase. Cercetatorii au descoperit ca femeile care consuma mai multa carne rosie cresc riscul aparitiei cancerului la san mai tarziu in viata. Incearca sa alegi alte tipuri de carne, cum ar fi pasarile de curte si pestele. De asemenea, mananca si fasole si alimente care contin grasimi ce provin din surse bune pentru tine, cum ar fi uleiul de masline, fructele de avocado si nucile. In plus, nu uita niciodata de fructe si legume. O dieta echilibrata, incarcata cu ingrediente sanatoase, este recomandata pentru sanatatea inimii si pentru protectia impotriva cancerului la san.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poti sa micsorezi riscul aparitiei cancerului la san