Cum poti sa faci apa tonica acasa

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Apa tonica are si efecte pozitive asupra organismului. Chinina este un ingredient utilizat in tratamentul malariei. Desi apa tonica nu contine chinina asemenea unui medicament, ea poate contribui la tratarea cazurilor usoare prin imbunatatirea rezistentei organismului la atacul virusului. De asemenea, un consum moderat de chinina reduce crampele musculare, in special cele localizate la nivelul picioarelor. Potrivit studiilor de specialitate cocteilul gin tonic te poate ajuta sa rezisti mai bine in situatiile stresante.
 
Combinatia dintre gin si apa tonica este bine cunoscuta si a devenit populara, dar ar putea fi mai mult decat o bautura favorita. Daca o rezervi pentru weekenduri ar putea sa te ajute sa fii  mai relaxata si sa faci fata problemelor neprevazute. Nu uita insa ca un consum excesiv de alcool are un efect negativ asupra intregului organism. Limiteaza-te la cel mult 2 cocteiluri la sfarsit de saptamana.

Daca vrei sa experimentezi beneficiile apei tonice, dar preferi sa ocolesti aromele artificiale sau conservantii poti incerca sa o prepari chiar tu. Odata ce vei invata cum sa faci apa tonica nu vei mai fi tentata sa o cumperi de la magazin pentru ca gustul obtinut de tine va fi mult mai bun.
 
Ingrediente: 3 cani de apa, ¼  cana suc de lamaie, coaja de la 3 lime, coaja de la 3 lamai, coaja de la 2 portocale, 3 pastai de cardamom, o lingura frunze uscate de lavanda, ¼ lingurita de sare Kosher
 
Pentru sirop: 600g de zahar brun si 350ml de apa
 
Amesteca toate ingredientele in afara de cele pentru sirop. Pune-le intr-un borcan de sticla sterilizat, inchide capacul, agita-le cu putere pentru a combina aromele si lasa in frigider timp de 72 de ore, amestecand o data pe zi. Acum poti trece la pregatirea siropului. Pune zaharul si apa intr-o oala si lasa la foc mic, pana ce zaharul s-a dizolvat complet. Lasa la racit, apoi pune amestecul intr-o cutie etansa, la frigider. Dupa trecerea celor 72 de ore, strecoara amestecul tonic si pune-l intr-un recipient de sticla. Strecoara-l a doua oara, apoi adauga siropul si mixeaza pana obtii un amestec omogen. Pastreaza siropul tonic obtinut in frigider, in sticlute de gramaj mic.
 
Pune cuburi de gheata pana la doua treimi din inaltimea unui pahar. Adauga o lingura de sirop tonic, 60ml de gin si 60ml de apa minerala. Amesteca pentru intrepatrunderea aromelor. Serveste cu felii de lime. Rasfata-te cu acest deliciu o data pe saptamana si nu vei regreta dieta din restul zilelor. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poti sa faci apa tonica acasa