Cum poti fi pastrate unele legume o perioada indelungata

Posted by Alin Marinescu on Saturday, February 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru legume pungi vid

Se pare ca ridichea, salata verde si graul se pastreaza in vid mai bine de o jumatate de ora, fara efecte secundare, fara a-si pierde din proprietati. Colonizarea in spatiu este ceva la care omenirea viseaza de multa vreme. In ciuda reducerii bugetului NASA, a faptului ca mai multe nave spatiale s-au pierdut si a faptului ca este imposibil sa ai o viata normala in spatiu, multi isi doresc ca acest vis sa devina realitate. Aceasta realitate include alimente care nu sunt congelate, uscate si expediate de pe Pamant. Astro-colonistii isi doresc sa poata cultiva in spatiu. Semintele pot fi germinate in spatiu, insa ca sa creasca ar fi nevoie de sere speciale unde sa fie tinute sub supraveghere. Insa daca aceste sere ar fi depresurizate, ar muri de foame o colonie intreaga.

De regula, in vid totul se deterioreaza destul de repede. Oamenii si animalele tinute in vid ar muri repede. La fel se poate intampla si in cazul plantelor. Pentru o verificare mai ampla, cercetatorii au cultivat ridichi, salata verde si grau. Apoi, la doar douazeci de zile dupa, rasadurile au fost bagate in vid, si anume: acestea au fost sigilate intr-o camera vidata, din care toate gazele atmosferice au fost pompate afara. 

Legumele au fost tinute acolo timp de 30 de minute. In acest timp, legumele au continuat sa creasca, ca in orice alte conditii. Cercetatorii n-au gasit nicio diferenta in materie de sanatate intre ele si alte legume tratate normal. Acest lucru indica faptul ca este posibil sa se poata cultiva in spatiu sau pe alte planete. Este luata in calcul, de asemenea, posibilitatea ca oamenii sa poata supravietui in vid.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poti fi pastrate unele legume o perioada indelungata