Cum poate varza sa iti ia durerea de cap

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca ai migrene, pune-ti comprese cu frunze de varza pe frunte si vei scapa de durere in cel mai scurt timp. Varza are proprietati curative intrucat elimina toxinele din tesuturi, fiind si un cicatrizant eficient. Mai mult decat atat, varza nu numai ca te scapa de migrene insa are efect si in tratarea acneei. In plus, varza este un antiacid eficient, de aceea este adesea indicata in tratamentul ulcerelor. Medicina naturista ofera ca remediu în vindecarea ulcerului sucul de varza, pentru ca are un continut ridicat în glutamina, un aminoacid cu care se hranesc celulele care captusesc stomacul si intestinul subtire.

Efectul pozitiv pe care-l are sucul de varza asupra membranei stomacului se datoreaza, arata studiile clinice, vitaminei U continute. Zeama de varza acra contine aceasta vitamina, care are proprietatea de a inhiba secretia excesiva de acid gastric si de a reface nivelul vitaminic din corp. De asemenea, varza este bogata în mucilagii, sulf, saruri de potasiu, compusi care ofera proprietati cicatrizante. Vitamina K din varza are rol antihemoragic.

Varza nu „repara" doar leziunele interne, ci trateaza si afectiuni externe, cum sunt contuziile, plagile si crapaturile de la cele mai simple la cele severe. Frunzele de varza, folosite sub forma de cataplasme, cicatrizeaza si refac tesuturile afectate. De asemenea, ulcerele varicoase, hemoroizii si chiar muscaturile de animale pot fi vindecate cu ajutorul acestor cataplasme. Fie ca este vorba o constipatie ocazionala sau cronica, varza murata poate remedia aceasta problema. Varza poate îmbunatati digestia, datorita continutului bogat în fibre alimentare si bacterii „bune", care regleaza flora intestinala. Fibrele alimentare din varza murata detoxifica si ajuta la eliminarea reziduurilor din colon.

Varza are efecte pozitive si în crizele de astm si în tratarea bronsitelor. Se aplica 3-4 straturi de frunze de varza pe piept, gât, la baza plamânilor sau pe omoplati. Frunzele de varza trebuie sa stea pe piele cel putin 5 ore. Varza poate fi utilizata si intern, pentru a alina simptomele astmului. Este indicat sa bei suc de varza pentru a reduce crizele astmatice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poate varza sa iti ia durerea de cap