Cum poate fi redus riscul aparitiei diabetului de tip 2

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aparitiei diabetului de tip 2

O dieta bogata în acizi grasi Omega-3, Omega-6 ar putea reduce riscul aparitiei diabetului 2 cu mai mult de o treime, arata un studiu efectuat recent.

La realizarea studiului au participat aproape 40 de mii de oameni din 10 tari, cu varste cuprinse între 49 si 76 de ani, care nu sufereau de diabet de tip 2. În timpul monitorizarii, 4347 de persoane au dezvoltat aceasta afectiune.

Pe timpul cercetarii, specialistii au masurat nivelul din sange al acidului linoleic, principala forma de Omega-6 din organism. Astfel, ei au ajuns la concluzia ca persoanele care prezinta un nivel mai ridicat din acest compus au sanse cu 35% mai mici sa dezvolte diabetul de tip 2.

Studiul a fost realizat de Institutul pentru Sanatate Globala din Australia si a fost publicat în revista The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Acizii grasi Omega-6 sunt considerati esentiali pentru sanatate. Ei ajuta nu doar functionarea creierului, dar au si un rol esential în cresterea parului, reglarea metabolismului si sanatatea oaselor. Deoarece corpul nu are capacitatea de a produce Omega-6, aceasta trebuie asimilata din anumite alimente precum nucile sau uleiul de floarea soarelui si de porumb. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poate fi redus riscul aparitiei diabetului de tip 2