Cum poate fi prevenita infectia cu chlamydia

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Costurile antibioticelor ce sunt necesare pentru a trata o infectie cu chlamydia pot sa varieze. Majoritatea sistemelor de asigurari o sa acopere aceste costuri cu un posibil sistem de coplata, in functie de tipul tau de asigurare. Daca nu ai nici o asigurare, ai putea plati oriunde intre 15 si 50 de dolari sau chiar mai mult de atat pentru a iti lua pastilele necesare combaterii acestei infectii.

In functie de starea ta, ai putea fi nevoit sa iei o singura doza de antibiotice sau sa iei timp de o saptamana. Daca ai luat o singura doza, ar trebui sa nu mai faci sex timp de 7 zile dupa ce ai luat pastila. Daca iei o doza timp de o saptamana, trebuie sa astepti sa termini medicamentele inainte de a face sex. Boala poate fi transmisa pana cand tratamentul e completat.

Trebuie sa tii minte faptul ca, odata ce ai terminat tratamentul, tot poti lua inapoi o alta infectie cu chlamydia de la un partener infectat. De fapt, este ceva obisnuit sa iei din nou infectia odata ce ai mai avut-o deja. Dupa ce ai terminat de facut tratamentul, expertii iti sugereaza sa refaci testele necesare, pentru a fi complet sigur ca nu mai ai nici o urma de infectie cu chlamydia. Daca esti insarcinata sau daca alaptezi, assigura-te ca ii transmiti aceste informatii si medicului tau curant care te trateaza, pentru ca acesta sa poata determina daca pastilele prescrise sunt sigure atat pentru tine cat si pentru copil.

Barbatii si femeile care au dezvoltat complicatii in urma infectarii cu chlamydia, cum ar fi de exemplu epididimita ( in cazul barbatilor) si boala inflamatorie a pelvisului ( in cazul femeilor) o sa aib nevoie de un alt tratament cu antibiotic pentru acele infectii. Tratamentul prompt poate preveni daunele pe viitor asupra organelor de reproducere, dar nu poate inversa daunele care au avut loc deja.

In timp ce singurul mod care e complet sigur sa nu te infectezi cu chlamydia este sa nu faci deloc sex normal, anal sau oral, mereu exista metode prin care poti reduce riscul de infectare atunci cand esti activ din punct de vedere sexual. Printre aceste metode, se numara:

folosirea unui prezervativ in timpul actelor sexuale normale sau anale
folosirea unui prezervativ in timpul actelor sexuale orale
spalarea jucariilor sexuale  sau schimbarea prezervativului de pe ele, inainte de a le folosi altcineva

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poate fi prevenita infectia cu chlamydia