Cum poate fi prevenita conjunctivita

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru conjunctivita

Prima linie de aparare este evitarea cauzelor care ar putea duce la aparitia inflamatiei, ele fiind contagioase, trebuie sa fie mentinuta o igiena riguroasa, sa se evite atingerea si frecarea ochilor fara a fi spalate mainile.

Este de preferat ca prosoapele si fetele de perna sa fie individuale si schimbate periodic, evitarea imprumutarii picaturilor de ochi, a produselor cosmetice cum ar fi: rimel, creion de ochi sau vopsea de gene si de indicat ar fi sa fie inlocuite dupa un episod de conjunctivita pentru a preveni reinfectarea.

In cazul in care pacientii sunt purtatori de lentile, oftalmologul ar putea indica sa fie intrerupta purtarea lor pe perioada afectiunii si ulterior inlocuirea lor.
Compresele calde/reci pe ochi ajuta la reducerea simptomelor, insa cu conditia ca acestea sa fie comprese sterile pentru a nu contamina zona oculara cu alti germeni.

Aceste afectiuni, fie ele acute sau cronice, au o evolutie in general buna cu o vindecare rapida sub un tratament, ce nu afecteaza vederea de cele mai multe ori si care nu necesita internare si nu opreste pacientul de la activitatile cotidiene.

Concluzii

Conjunctivita este o afectiune frecventa, ce apare si pe un deficit imun, dar si prin contaminarea de pretutindeni, ce trebuie tratata corespunzator pentru a evita aparitia complicatiilor si nu trebuie neglijat niciun simptom care ar putea indica faptul ca unul din ochi sau chiar ambii sunt in pericol.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum poate fi prevenita conjunctivita