Cum ne tratam cu aloe

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cunoscuta de om de peste 5.000 de ani, simbol al imortalitatii in Egiptul antic, aloe vera este considerata o planta sacra. 
Frunzele plantei aloe vera contin mai mult de 75 de elemente nutritive si alte 200 de componente, dintre care 20 de minerale, 18 acizi aminati si 12 vitamine. Acest fapt o desemneaza una dintre cele mai complete plante de pe planeta, desi este in continuare supusa cercetarilor oamenilor de stiinta. Gratie proprietatilor antibiotice si anti-inflamatorii, aloe este o planta excelenta in procesul de cicatrizare. In trecut, se utiliza gelul natural produs de planta direct pe plagile deschise, fara sa fi existat o sutura in prelabil. Acesta permite cicatrizarea si mai mult decat atat lasa mai putine urme decat sutura. Aloe faciliteaza regenerarea celulara si o mai buna hidratare a pielii.

Aloe vera este recomandat in diverse afectiuni ale pielii: prurit, eczeme, iritatii, vezicule, ciupituri de insecte, matreata, caderea parului , acnee, celulita etc. Datorita functiilor sale regeneratoare, hidratante si revitalizante, aceasta planta permite tratarea imbatranirii cutanate, dar mai ales a arsurilor de la nivelul pielii. Iata reteta de gel purificator pe baza de aloe vera:

Ingrediente: 30 ml de pulpa proaspata sau gel de aloe vera, 50 ml ulei de masline, 30 ml de apa de , 4 picaturi de ulei de trandafir , 2 picaturi de extract de sambauri de grapefruit. Se amesteca toate ingredientele si pastreaza-le in frigider. Continutul rezultat il poti transfera intr-un flacon cu pompa pe care l-ai dezinfectat in prealabil cu alcool medicinal. Agita recipientul inainte de fiecare utilizare. Aplica solutia pe partile de corp pe care doresti sa le cureti, apoi clateste-te cu apa curata.

Alte proprietati ale plantei aloe vera: In afara de beneficiile aduse parului si pielii, aloe vera mai detine si alte proprietati remarcabile pentru sanatatea intregului organism:

Amelioreaza circulatia sagvina;
Usureaza digestia;
Intareste sistemul imunitar;
Trateaza ulcerul;
Purifica ficatul;

Actioneaza benefic asupra taieturilor si a ranilor.

Cum se utilizeaza aloe vera. Ideal este sa utilizezi planta proaspata. Este de preferat sa tai frunzele cele mai de jos, deoarece acelea sunt mai mature si mai groase. Gelul rezultat din stoarcerea lor  poseda cea mai mare cantitate de nutrienti si implicit maximum de efecte terapeutice.  Lasa mai intai sa curga complet seva galbena inainte sa folosesti propriu-zis frunza. Pune frunza oblic pentru a accelera curgerea. Dupa aceea, taie frunza in doua, pe lungime. Procedura permite extragerea gelului transparent, care este singura parte eficienta la nivel terapeutic. Ia o lingura si curata frunza cu grija, avand grija sa nu crestezi si coaja verde. Este recomandat sa folosesti o lingura, deoarece un cutit ar putea strapunge coaja, iar restul de seva s-ar amesteca impreuna cu gelul. Pentru uz extern, pentru mai mult gel, poti utiliza frunza intreaga. Se taie partea spinoasa a frunzei si se imparte in parti egale. Apoi, se aplica partea de frunza suculenta in gel pe piele, care a bine curatata.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne tratam cu aloe