Cum ne protejam gingiile de bacterii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pana acum, stiai despre iaurt ca il consumi pentru a-ti mentine sanatatea aparatului digestiv. Bacteriile probiotice pe care le contine iaurtul contribuie la o digestie sanatoasa si te mentine la cote maxime. Insa te-ai gandit ce beneficii poate avea in prevenirea bolilor gingivale? Incearca sa consumi regulat iaurt, iar sanatatea de la nivelul cavitatii bucale se va imbunatati simtitor.

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Kyushu din Japonia, adultii care consuma 55 grame de iaurt pe zi au semnificativ mai putin markeri pentru boala parodontala decat adultii care nu au inclus iaurtul in dieta lor. Acest lucru se intampla deoarece acidul lactic din iaurt ajuta la protejarea gingiilor de bacteriile daunatoare care cauzeaza aceasta boala cronica. 

În timp ce gingiile sanatoase sunt roz si ferme, cele inflamate sunt rosii si moi. Gingiile inflamate (la care ne putem referi si ca gingii umflate) sunt adesea unul dintre primele semne ale afectiunii gingivale, de aceea este important sa vorbesti cu un dentist cat mai devreme posibil, întrucat aceasta poate avea urmari grave.

Cum trebuie ingrijite gingiile

Cea mai comuna cauza a gingiilor inflamate este placa bacteriana care se acumuleaza pe, în jurul si între dinti. Aceasta tinde sa se dezvolte cand particulele alimentare care contin carbohidrati (zaharuri si amidon) sunt lasate sa stagneze în gura.

În cazul în care placa bacteriana nu este îndepartata (de obicei prin periaj), aceasta poate cauza inflamarea gingiei din jurul dintelui. Aceasta inflamatie se poate raspandi în cele din urma în partea gingivala care sustine dintele sau poate duce chiar la probleme mai serioase, cum ar fi parodontoza.
 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne protejam gingiile de bacterii