Cum ne pregatim sa infruntam alergiile de sezon

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

O dieta dezechilibrata agraveaza problemele de sanatate, inclusiv astmul si alergiile sezoniere. Numeroase studii au aratat ca alimentele bogate în antioxidanti, combat inflamatiile din corp, un factor critic în controlul alergiilor. Totodata, alimentele bogate în omega 3 au acelasi efect si îti pregatesc organismul pentru schimbarea de sezon. Încearca sa consumi mai multe fructe si legume proaspete, seminte, ceai verde, peste, oua si ulei de seminte de in.

Kilogramele în plus îngreuneaza respiratia, o problema destul de grava atunci cand suferi de alergii. Grasimea acumulata în jurul abdomenului împiedica plamanii sa se extinda complet si diafragma sa se deplaseze în jos. Cu alte cuvinte, nu vei putea respira corect, adanc. Atunci cand te confrunti cu o alergie, aceasta devine o problema foarte arava, care poate îngreuna situatia. Pierdera în greutate te va ajuta sa primesti mai mult oxigen.

Stresul este un factor care poate agrava sensibilitatea la alergii si în acelasi timp dauneaza din toate punctelede de vedere organismului. Ori de cate ori te confrunsi cu o situatie stresanta, corpul taîu elibereaza o cantitate mare de hormoni de stres. La randul lor, acestia trimit semnale spre alte parti ale corpului pentru a le pregati de actiune. Daca acest lucru se întampla zi de zi, fara o eliberare fizica, stresul poate provoca daune mai ales sistemului imunitar. Un sistem imunitar slabit, creste sansele de aparitie a reactiilor alergice.  Este important sa înveti sa controlezi stresul si sa îl eliberezi.

Urmatoarele remedii alternative, combinate cu medicamente antihistaminice, pot ameliora simptomele alergice: un supliment zilnic cu multivitamine si minerale care sa contina magneziu, seleniu, vitamina C si vitamina E, o ceasca de ceai de menta sau musetel în fiecarea seara înainte de culcare, suplimente alimentare pe baza de frunze de iedera sau echinaceea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne pregatim sa infruntam alergiile de sezon