Cum ne pot vindeca animalele

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Omul a invatat de-a lungul timpului ca animalele nu pot oferi doar hrana, ci pot fi si surse de tratament importante in anumite probleme medicale. Iata care sunt cele mai ciudate tratamente cu animale pe care le-a cunoscut medicina. 

Extractul de melc contine acid hialuronic care ajuta la mentinerea unui ten tanar si chiar poate vindeca arsurile solare. Exista pe piata o multime de produse cu extract de melc, insa medicii din Japonia folosesc melci vii, pe care ii lasa sa se plimbe pe fata pacientilor, acestia reprezentan noul trend in tratamentele cosmetice.

Lipitorile au fost folosite inca din antichitate la tratarea diferitelor boli, insa in epoca moderna s-a descoperit adevarata valoare a acestora. Lipitorile au rolul de a extrage sangele de la organismul pe care sunt atasate si sunt crescute si utilizate in scopuri medicinale.

Lipitorile reduc coagularea sangelui, ajuta la reducerea presiunii asupra peretilor venelor, atenueaza crampele musculare si simptomele de artrita. Sunt utile in domeniul chirurgiei de reconstructie. Sunt des folosite pentru tratarea varicelor. Tratamentele sunt nedureroase, pentru ca in saliva lipitorilor regasim compusi cu proprietati anestezice, terapeutice, anticoagulante, inflamatoare si vasodilatatoare.

Terapia cu pesti pentru tratarea problemelor de piele precum psoriazisul este originara din Turcia. Tratamentul consta in scufundarea partii problematice a corpului intr-o apa minerala in care traiesc pesti. Acestia vor curata imediat pielea moarta de la nivelul pielii, hranindu-se in acealasi timp. Pentru acest fel de terapie este folosit pestele doctor, care indeparteaza celulele moarte si pe cele bolnave, lasand epiderma sanatoasa si curata. Chiar si in zilele noastre, foarte multa lume apeleaza la o astfel de terapie pentru a-si rezolva problema psoriazisului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne pot vindeca animalele