Cum ne pot salva viata 3 cesti de cafea pe zi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

Trei cesti de cafea pe zi iti pot salva viata, potrivit unui studiu, noteaza Daly Mal. Oamenii de stiinta au descoperit ca o astfel de cantitate de cafea poate diminua riscul de boli ale ficatului, cancer la ficat sau ciroza cu pana la 70%.

Beneficiile salvatoare ale cafelei vin din abundenta de cofeina, antioxidanti, kahweol si cafestol, potrivit expertilor. Acest amestec de compusi si substante protejeaza ficatul si impiedica inflamatia tesutului.

Cercetarea a fost facuta de Institutul pentru Informatii stiintifice despre Cafea, creeat de illycafe, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestle, Paulig si Tchibo. Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor din Europa a mentionat ca o cantitate moderata de cofeina pe zi este de trei pana la cinci cesti de cafea.

„Bolile de ficat sunt asasini tacuti, pentru ca nu exista simptome pana nu este prea tarziu. Cafeaua este ceva accesibil tuturor si este bauta cu regulalitate – filtrata, instant sau espresso – si poate face o diferenta in prevenirea si, in unele cazuri, incetinirea dezvoltarii de boli ale ficatului.”, a spus seful executiv al British Liver Trust, Judi Rhys.

Cercetatorii mai sustin de pilda, ca femeile care consuma zilnic intre 2 si 3 cesti au un soi de protectie impotriva cancerului de san. Pe foarte scurt, explicatia ar sta in efectul cafelei asupra hormonilor feminini, estrogenii. Mult bine ar face cafeaua si in cazul riscului de a dezvolta cancer al ficatului.

Reiese acest lucru dintr-un studiu realizat pe mai bine de 60 de mii de oa­meni de pe intreaga planeta. Si in privinta cancerului de prostata ar avea ceva de spus, in sensul ca i-ar putea ajuta pe domni sa nu faca forme grave. Tot din influenta cafeinei asupra hormonilor sexuali ar veni rezultatul.

Si mai exista boli care ar putea fi tinute sub control sau chiar evi­tate cu ajutorul consumului de cafea: cancerul de colon, temutul Parkinson, groaznicul Alzheimer, diabetul de tip II. Cu un picior in tabara celor care au cuvinte de lauda la adresa cafelei sunt si expertii de la Harvard, care intr-un numar al publicatiei "Harvard Women's Health Watch", scriu ca este "o bautura sigura care poate aduce unele beneficii sanatatii". Dar acesti specialisti, si nu numai ei, au si retineri…

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne pot salva viata 3 cesti de cafea pe zi