Cum ne poate îmbolnăvi mucegaiul din casă

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ai dureri de cap, pielea iritată sau ești toropit de oboseală dimineața când te trezești? Aceste simptome pot avea o cauză care se află chiar în încăperea în care dormi: mucegaiul.

Reacții alergice

Problemele de sănătate cauzate cel mai frecvent de expunerea la mucegaiuri sunt alergiile, manifestate prin simptome precum mâncărimi ale pielii, strănut, înroșirea și lăcrimarea ochilor și secreții nazale.

În urma unei expuneri îndelungate, mai pot apărea tusea și o respirație greoaie. Aceste senzații apar fie în urma inhalării sporilor, fie după ce ai atins o suprafață contaminată.

Pneumonie

În anul 2004, Institutul de Medicină (IOM) din Statele Unite ale Americii a arătat, în urma unui studiu, că mucegaiul poate înrăutăți simtomele astmului.

Cercetătorii au evidențiat, de asemenea, că mucegaiurile pot favoriza și apariția pneumoniei, în urma unei expuneri prelungite.

Mai mult, în urma unei cercetări a oamenilor de știință americani de la Universitatea Brown s-a descoperit că micotoxinele conținute de unele specii de mucegai pot provoca dificultăți de concentrare, obooseală, cât și dureri de cap.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne poate îmbolnăvi mucegaiul din casă