Cum ne ajuta sucul de aloe vera in caz de panaritiu

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru panaritiu

Panaritiul este o inflamatie a pielii din jurul unghiei. Cele mai frecvente forme sunt cele cronice. Panartiul este produs de cauze multiple. Poate fi o boala infectioasa cauzata de contaminarea cu candida albicas, piococi, streptococ, stafilococ, proteus sau treponema - bacteria sifilisului.

De asemenea, panaritiul poate fi cauzat de un factor iritativ (substante chimice, detergenti). Un traumatism sau macerarea pielii prin tinerea prelungita a degetelor in apa pot duce la aparitia panaritiului. in formele acute, degetul este inrosit, tumefiat, apare durerea si se poate forma un Glossary Link abces cu colectare de puroi. in formele cronice ale panaritiului, cuticula din jurul unghiei se distruge, iar pielea incepe sa se retraga de pe unghie. Microbii patrund in locul respectiv, iar persoana poate resimti si o senzatie de corp strain sub unghie. Unul din remediile naturale de tratament al acestei boli este sucul pur 100% de aloe vera.

Se recomanda sa lasati la inmuiat degetul in putina apa cu 8 linguri (100 ml.) de suc pur 100% de aloe cu actiune antibacteriana si de calmare a durerii ceea ce ofera usurare imediata.

Se recomanda de mai multe ori pe zi bai fierbinti de musetel, duarata baii-cate o jumatate de ora. Imediat dupa aceea trebuie pus un bandaj de lut sub care se unge cu o alifie pentru abcese. Un vechi leac babesc spune: "usturoi fiert in lapte si se scalda o jumatate de ora mana in acest lichid". Daca degetul face puroi, se pune o compresa cu terci de seminte de in.

Daca atunci abcesul se deschide, se face la deget o baie cu ceai de musetel. La urma se pun comprese cu ulei de sunatoare. Un al doilea leac vechi de casa se obtine amestecind in parti egale patrunjel de camp, nalba mare (nalba alba), radacini de feriga si flori de soc. Se pun 15 grame de plante la o jumatate de litru de vin alb, se lasa sa stea peste noapte in apa rece iar a doua zi cantitatea se ancalzeste pana ajunge la punctul de fierbere. Se introduce degetul timp de doua ore in vin caldut de plante, se razuie niste praf de la o creta, acest praf se aplica local si se leaga deasupra o bucatica de panza.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne ajuta sucul de aloe vera in caz de panaritiu