Cum ne ajuta plansul

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Plansul te ajuta sa-ti descarci sufletul, dar in timp ce unele femei isi ascund lacrimile, tu nu trebuie sa o mai faci. Savantii sustin ca plansul poate imbunatati starea generala de sanatate – iata cateva exemple concrete!

Lacrimile omoara bacteriile
Lacrimile au proprietati antibacteriene multumita unei enzime, lizozima, care are o puternica activitate distructiva asupra agentilor patogeni.

Plansul, din punct de vedere stiintific, te face sa te simti mai bine
In ciuda faptului ca esti foarte trista, plansul iti va da o stare de bine deoarece reduce nivelul de mangan din corp, un mineral care se gaseste in concentratii mari in lacrimi. Ce inseamna asta, mai exact? Prea mult mangan poate cauza stari de anxietate, iritatie, agresivitate, oboseala. Astfel, atunci cand plangi, iti imbunatatesti activ starea de spirit.

Te ajuta sa te destresezi
Stii acele zile in care te simti extenuata? Plansul intr-o perna ar putea fi cel mai bun remediu! Lacrimile elimina toxinele si chimicalele din corp, cum ar fi prolactina si leucina. Practic, plansul este metoda naturala prin care organismul reduce nivelul de stres si te protejeaza impotriva bolilor ce pot aparea in urma stresului.

Vezi lucrurile mult mai clar
Literalmente: lacrimile ne ajuta sa vedem prin lubrifierea globului ocular si previn deshidratarea glandelor mucoase. Lacrimile ajuta la mentinerea unei vederi clare prin hidratarea mucoasei oculare si prin inlaturarea prafului.

Suprimarea emotiilor este daunatoare sanatatii
Daca te inchizi in tine, nu doar ca vei acumula frustrari, dar dupa o perioada, si corpul va avea de suferit. Potrivit unui studiu, daca te abtii sa plangi, creste riscul bolilor cardiovasculare, complicatiilor la nivelul inimii si chiar stomacului.

Lacrimile intaresc relatiile
Un studiu recent demonstreaza ca plansul creste nivelul de atasament si prietenie, aducand o persoana mai aproape de cealalta. Gandeste-te la momentele in care ai discutat deschis cu iubitul tau, ai plans si pe urma ai spus β€žTe iubesc!”.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne ajuta plansul