Cum ne ajuta natura sa scapam de insomnie

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Din pacate, multe persoane care se confrunta cu insomnia ajung sa recurga la medicamente care, in cele mai multe cazuri, cauzeaza dependenta. Exista doua tipuri de insomnie: acuta si cronica. Primul tip de insomnie este de scurta durata si, de obicei, este cauzata din pricina unei situatii speciale care poate atrage stres sau anxietate. Al doilea tip este mentinut in timp, indicand prezenta altor probleme foarte diferite si mai complexe. Remediile naturale folosite de secole sunt ideale pentru a trata insomnia si nu au contraindicatii.

Mierea, este un aliat puternic impotriva insomniei. De foarte mult timp, mierea este folosita pentru a calma problemele de somn. intr-adevar, chinezii au folosit acest truc inca din antichitate. Mierea contine anumiti compusi care promoveaza un somn natural. Potrivit unor studii, continutul sau de omega 3 ajuta la reducerea oboselii.

Otetul de mere este si el un aliat care va ajuta sa depasiti insomnia. Grecii au fost primii care au descoperit proprietatile otetului de cidru de mere si l-au folosit ca un dezinfectant si un antibiotic natural, insa acesta are capacitatea de a trata insomnia. Astfel se creeaza o bautura usor sedativa. Nu este nimic mai relaxant decat o bautura fierbinte in timpul serii. Daca cele doua sfaturi de mai sus sunt combinate, veti obtine cu siguranta o bautura cu proprietati relaxante si cel mai important, o bautura 100% naturala.

Prepararea este simpla: se pregateste o infuzie. De preferat se recomanda ceai de musetel, floarea pasiunii, valeriana, se adauga doua linguri de otet de mere si doua de miere. Se amesteca bine si veti obtine o bautura relaxanta. Mierea si otetul de mere sunt doua modalitati perfecte de a depasi insomnia natural.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne ajuta natura sa scapam de insomnie