Cum ne ajuta consumul regulat de fistic

Posted by Alin Marinescu on Friday, March 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Fisticul nu e doar un fruct gustos, ci are si multe beneficii pentru sanatate. Consumat crud, el te apara de numeroase boli si mentine organismul sanatos.


Ajuta inima. Bogat in antioxidanti, fisticul combate inflamatiile, protejeaza vasele de sange si reduce riscul de a face boli de inima. Chiar si un consum moderat de fistic ajuta organismul sa reziste in fata afectiunilor cardiovasculare.
Bun pentru diabetici. Consumul de fistic poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, datorita fosforului continut. Acesta ajuta la descompunerea proteinelor in aminoacizi si in caz de intoleranta la glucoza. Mai bine de 60 la suta din valoarea zilnica recomandata de fosfor o putem obtine consumand o ceasca de fistic.
Sustine sistemul nervos. Vitamina B6 are efecte semnificative asupra sistemului  nervos. Joaca un rol esential in formarea de mielina, o substanta izolatoare din jurul fibrelor nervoase care permite transmiterea de mesaje intre nervi.
Intareste vederea. Fisticul contine doi carotenoizi (luteina si zeaxantina), antioxidanti care protejeaza si apara tesuturile impotriva daunelor si a radicalilor liberi. Acestia au fost asociati cu o scadere a riscului de degenerescenta maculara legata de varsta, cauza principala a deficientelor de vedere si orbire.
Intareste sistemul imunitar. Tot vitamina B ajuta la mentinerea sanatatii glandelor limfatice si asigura productia de celule albe din sange care apara organismul de infectii.
Previne imbatranirea pielii. Vitamina E, prezenta din plin in fistic, lupta impotriva procesului de imbatranire a pielii si ii confera un aspect mai tanar. Uleiul de fistic are proprietati emoliente, prin care ajuta la hidratarea si prevenirea uscarii pielii. Acelasi ulei este utilizat si ca ulei aromatic sau ca ulei pentru masaj medicinal.
Face parul mai rezistent. Consumul de fistic ajuta la consolidarea firului de par si la cresterea flexibilitatii acestuia. Extern, folosit ca masca, acesta hraneste firul de par in profunzime. Este un remediu excelent pentru tratarea varfurilor despicate si deshidratate. Fisticul mai contine si biotina, care combate caderea parului, conform lataifas.ro.
Combate anemia. Persoanele care se confrunta cu anemia cauzata de deficienta fierului pot obtine beneficii in urma includerii fisticului in dieta lor zilnica. Acesta reprezinta o sursa foarte bogata in cupru, un oligoelement foarte valoros care faciliteaza absorbtia fierului, producand astfel un efect antianemic. Este indicat sa fie consumat impreuna cu alte fructe si legume bogate in vitamina C, deoarece aceasta faciliteaza absorbtia fierului in intestin.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne ajuta consumul regulat de fistic