Cum ne afecteaza lipsa odihnei infatisarea si interactiunile sociale

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lipsa odihna

Lipsa somnului te poate face mai putin atractiv, sustin cercetatorii suedezi. Lipsa acuta a somnului schimba infatisarea umana, aceasta fiind perceputa ca neatractiva si bolnava.

Cercetatorii din cadrul Institutului Karolinska au fotografiat 25 de barbati si femei fara machiaj, relateaza Business Insider. in primul set de fotografii, studentii au dormit opt ore pe noapte timp de doua nopti consecutiv. in a doua serie au fost restrictionati la patru ore de somn, timp de doua nopti. 

Imaginile au fost prezentate unui grup de 122 de persoane care a raspuns daca doreste sa socializeze cu persoanele din imagini. Alte criterii notate au fost atractivitatea, sanatatea, oboseala si increderea pe care o emana. Persoanele care pareau mult mai obosite in imagini au obtinut punctajele cele mai mici, cu exceptia increderii. 

Cercetatorii au descoperit ca persoanele evita sa intre in contact cu indivizii care pareau adormiti, pentru evitarea contactului cu persoanele care au o infatisare bolnavicioasa. 

"Aspectul nesanatos, fie ca este din cauza lipsei somnului sau din cauza altor afectiuni, ar putea activa mecanismele de evitare a bolilor la alte persoane," informeaza studiul, potrivit descopera.ro.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ne afecteaza lipsa odihnei infatisarea si interactiunile sociale