Cum mancam corect ouale

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oua crude

Oul intotdeauna a fost un aliment extrem de utilizat, care prin versatilitatea lui devine ingredientul principal in majoritatea preparatelor ce-l au in compozitie. Desi i s-a cladit de-a lungul timpului o reputatie indoielnica, fiind intotdeauna acuzat de cresterea nivelului de colesterol si, evident, de marirea riscului aparitiei unor boli conexe cu acesta, in ultima perioada, studiile realizate au evidentiat alte trasaturi si "puteri" ale lui, care vin sa faca cinste sanatatii in toate departamentele ei.

Cum sa le mancam corect?

In principiu, cum vrei:

crude - deoarece beneficiile sunt mult mai multe - si intotdeauna dimineata - poti face un amestec de lapte, ou si miere, care este un energizant complet
fierte: proteinele sunt asimilate integral; nu manca insa mai mult de 2 odata, pentru ca in loc sa aiba efectul energizant si tonic, va avea tocmai efectul invers - mai degraba de oboseala
daca ai probleme de colesterol - atunci recomandarea este sa iti faci omleta numai din albusuri, deoarece acestea contin numai proteine, pe cand galbenusul contine grasimi si colesterol.
si omleta si ouale prajite, dar si cele fierte sunt la fel de bune, pentru ca oul nu-si pierde din valorile nutritive indiferent de modul de gatit. Atentia trebuie sa fie indreptata in cazul celor prajite sau omleta asupra cantitatii de ulei folosite in preparare, care ar trebui sa fie cat mai mic.

Chiar daca este un aliment etraordinar de benefic, excesul este nerecomandat, ca in cazul oricarui alt aliment. O alimentatie variata este sursa ideala pentru o viata sanatoasa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum mancam corect ouale