Cum iti transmite organismul ca rinichii tai au probleme

Posted by Alin Marinescu on Friday, January 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rinichi

Rinichii sunt organe vitale în corpul uman, responsabile pentru detoxifierea si curatarea sistemului, deoarece filtreaza zilnic pana la 180 l de sange. Functia lor este extrem de importanta pentru întregul corp si pentru sange.

Acestia elimina cantitatile excesive de deseuri si fluide din organism, sustin sanatatea oaselor, echilibreaza electrolitii, stabilizeaza tensiunea arteriala si maresc numarul de celule rosii din sange. Prin urmare, daca functia lor este într-o anumita masura amenintata, întregul organism este expus unui risc mare, asa ca trebuie sa stiti cum sa recunoasteti simptomele si, astfel, sa preveniti probleme majore, cum ar fi deteriorarea sau esecul renal:

Modificari ale urinei
Cele mai frecvente simptome precoce includ:

1. Spuma în urina
2. Urinare mai putin frecventa si urinare în cantitati mici si de culoare închisa
3. Urinare frecventa în timpul noptii
4. Usturime în timpul urinarii
5. Probleme urinare
6. Culoare deschisa, urinare frecventa si în cantitati mari.

Umflaturile
În cazul unei functii slabite a rinichilor, nu reusesc sa elimine excesul de lichide din organism si astfel duce la umflaturi la nivelul fetei, membrelor si articulatiilor.

Dificultati de respiratie
Acest semn poate fi adesea asociat cu leziuni renale. Numarul redus de celule rosii din sange, datorita toxinelor acumulate în plamani, reduce cantitatea de oxigen din organism.

Iritatii ale pielii
Insuficienta renala poate duce la acumularea de deseuri si, astfel, la mancarime si eruptii cutanate. Deoarece deseurile se acumuleaza în sange, pielea pare iritata, uscata si nesanatoasa. Aceste probleme nu pot fi rezolvate cu usurinta prin utilizarea de creme si lotiuni, deoarece problema radacinii este interna.

Gust de metal în gura
Înmultirea deseurilor din sange modifica gustul alimentelor si duce la respiratia urat mirositoare. Scadere poftei de mancare si schimbarea severa a unor alimente indica leziuni renale.

Lipsa concentrarii si ameteli
Insuficienta renala, precum si anemia severa, duc la un flux slab de oxigen catre creier, iar acest lucru se termina cu probleme de memorie, concentrare slaba, ameteli si senzatie de lesin.

Durere
Durerea simtita în zona rinichilor indica pietre la rinichi sau infectii ale tractului urinar.

Oboseala
Rinichii sanatosi produc un hormon cunoscut sub numele de EPO (eritropoietina), care creste numarul de celule rosii din sange, care transporta oxigenul necesar. Daca numarul de celule rosii din sange este scazut, aceasta duce la oboseala, la probleme ale creierului si muschilor. Aceste semne pot fi, de asemenea, atribuite unei anemii severe.

Prin urmare, trebuie sa consumati alimente sanatoase, alimente bogate în antioxidanti, precum si suplimente, pentru a sustine functia rinichilor si, astfel, sa aveti grija de starea generala a sanatatii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti transmite organismul ca rinichii tai au probleme