Cum iti recladesti zambetul

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru zambet

Suntem in permanenta influentati de cei care se afla in jurul nostru, de frumusetea promovata in reviste sau la televizor. Uneori, cerintele pacientilor de natura estetica sunt greu de satisfacut, dar este de datoria medicului stomatolog sa ofere solutii de tratament moderne adaptate fiecarui caz in parte. Una dintre aceste metode este reprezentata de fatetele dentare din portelan (ceramica) , cea mai de succes non-invaziva procedura stomatologica a ultimului deceniu. Atunci cand sunt executate corect, fatetele dentare din portelan sunt nu numai cea mai naturala forma a esteticii dentare, ci chiar fac parte din personalitatea celei sau celui care le poarta.

Obiectivul realizarii fatetelor dentare este acela ca pacientul sa aiba niste restaurari care sa se integreze perfect in aspectul fetei, sa fie in armonie cu gingia si osul iar cine le priveste sa nu-si poata da seama de prezenta acestora. Fatetele din portelan au devenit alternativa moderna a coroanelor dentare metalo-ceramice sau a celor integral ceramice. Dezavantajul coroanelor metalo-ceramice este ca metalul poate transpare prin ceramica la nivelul gingiei dandu-i un aspect inestetic, iar in cazul coroanelor integral ceramice este necesar un sacrificiu mare de tesut dentar prin slefuiri mai profunde care de cele mai multe ori pot afecta gingia sau pulpa dintelui.

Fatetele sunt integrate biologic datorita stabilitatii chimice crescute, toxicitatii scazute asupra tesutului si gradului redus de a produce sensibilitate sau iritabilitate la nivelul gingiilor. Deasemenea, reduc placa bacteriana ce se formeaza pe dinti datorita suprafetei netede si lucioase de care placa bacteriana nu poate adera. Prin acest procedeu se pot rezolva probleme de estetica precum corectarea dintilor nealiniati, coloratii puternice ale acestora (probleme cauzate de tratamentul cu tetraciclina, sau „innegrirea” sau „inrosirea” dintilor din cauza unor interventii anterioare pe acel dinte), defecte de crestere (dinti scurti sau mai lungi), fracturi superficiale sau apropierea dintilor cu strungareata.

Din cauza varstei smaltul se subtiaza si dintii capata o opacitate caracteristica. Prin fatetarea cu portelan zambetul poate fi transformat rapid, fara durere si cu un minim de sacrificiu al tesutului dentar. Este vorba, asadar, despre proportii, armonie, frumusete, marime, culoare, umbre, aranjament-aliniament.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti recladesti zambetul