Cum iti poti verifica starea de sanatate intr-un minut cu ajutorul unei linguri

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru limba

Cu totii stim cat de important este sa ne monitorizam constant starea de sanatate, dar foarte putini dintre noi chiar o facem. 

Daca nu ai mereu la indemana timpul necesar pentru a face o vizita la medic pentru un control de rutina, iti punem la indemana o modalitate simpla si la indemana oricui prin care iti poti verifica in orice moment starea de sanatate. Aceasta metoda nu este costisitoare si te poti folosi de lucruri pe care le gasesti la indemana in bucataria ta. Astfel, ai nevoie doar de o lingura de metal si de o punga transparenta de alimente.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iei lingura si sa razuiesti cu ea la suprafata limbii si a obrajilor, acoperind-o abundent cu saliva ta. Dupa ce ai terminat cu aceasta operatiune, trebuie sa introduci lingura in punga transparenta din plastic si sa o plasezi sub o lumina puternica fie sub cea a soarelui, fie sub o sursa de lumina artificiala, de la un bec pe care il ai in preajma. Dupa ce ai realizat acest procedeu, trebuie sa astepti un minut, iar apoi sa incepi sa examinezi cu atentie ceea ce se regaseste la suprafata lingurii.

Daca lingura este curata si nu se regasesc niciun fel de pete sau mirosuri neplacute la suprafata sa, inseamna ca nu ai probleme de sanatate la nivelul organelor interne, ne informeaza brightside.me.

Daca exista un odor, miros neplacut, acest lucru poate indica mai multe probleme:

    Daca mirosul este puternic, de putred, asta poate insemna ca ai probleme la nivelul plamanilor sau stomacului.

    Daca mirosul este dulce, asta iti poate indica un inceput de diabet.

    Daca odorul aminteste de cel al amoniacului, atunci inseamna ca ai putea avea probleme la nivelul rinichilor.

Daca, in schimb, regasesti pete la suprafata lingurii, acestea pot semnaliza alte probleme cu sanatatea organelor interne:

    Petele albe sau galbene, dense, pot indica o disfunctie la nivelul glandei tiroide.

    Petele mov ti-ar putea indica dezvoltare bronsitei, o circulatie sanguina proasta sau un nivel crescut al colesterolului.

    Petele albe inseamna, de cele mai multe ori, ca ai de a face cu o infectie respiratorie.

    Petele portocalii ar putea semnaliza o boala la nivelul rinichilor.

Desi aceasta metoda poate fi eficienta si la indemana oricui, mai ales pentru ca nu este deloc costisitoare, trebuie sa tineti cont de faptul ca aceasta nu tine in niciun fel locul unui control medical specializat, care este necesar macar o data pe an, pentru a-ti afla starea de sanatate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti poti verifica starea de sanatate intr-un minut cu ajutorul unei linguri