Cum iti poti rezolva toate problemele legate de somn cu ajutorul stiintei

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Oamenii au nevoie de 7-8 ore de odihna pe noapte, insa o buna parte dintre noi nu reusim sa atingem acest interval mereu. Somnul furnizeaza o serie de beneficii uluitoare asupra sanatatii: te ajuta sa slabesti, sa-ti imbunatatesti memoria si chiar sa fii mai fericit.

Mai jos gasiti o lista cu 8 trucuri prin care poti avea parte de un somn mai odihnitor, conform stiintei. 

1. Amplasarea strategica a pernelor este o modalitate buna prin care poti scapa de anumite tipuri de dureri. Daca te trezesti cu dureri la nivelul umarului, incearca sa tii in brate perna inainte sa adormi. 
2. Dormitul pe burta nu este cea mai buna pozitie daca suferi de dureri de spate. insa amplasarea unei perne sub picioare te poate ajuta. De asemenea, daca dormi pe o parte, amplaseaza o perna intre picioare pentru eliminarea disconfortului. 
3. Daca perna ta nu isi mai mentine forma, este timpul sa iti cumperi una noua. 
4. Este dificil sa renunti la telefon inainte de culcare, insa ar trebui sa o faci. Lumina albastra a telefoanelor poate intrerupe ciclul REM de odihna. 
5. Cercetatorii denumesc trezirea la diferite ore "jet lag social". incearca sa setezi alarma la aceeasi ora zilnic. 
6.  Daca tu sau partenerul sunteti galagiosi, exista modalitati prin care poate fi remediata situatia. Daca tu esti persoana care sforaie, incearca sa nu mai dormi pe spate. 
7. Cercetatorii nu sunt siguri de cauza carceilor din timpul noptii, dar ei sugereaza ca ar putea avea legatura cu oboseala musculara. Intinderea usoara a picioarelor si masajul pot ajuta.

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti poti rezolva toate problemele legate de somn cu ajutorul stiintei