Cum iti poate afecta inima o igiena dentara precara

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dantura precara

Putini oameni inteleg ca neglijarea danturii poate avea un impact devastator asupra sanatatii generale. Studiile arata ca, atunci cand bacteriile streptococcus, care provoaca atat placa dentara, cat si gingivita, ajung in sange, creeaza o proteina care determina agregarea trombocitelor.
Aceasta poate conduce la formarea de cheaguri de sange, excrescente pe valvele inimii care le stanjenesc actiunea, sau inflamarea vaselor sangvine, care se umfla si blocheaza alimentarea cu sange a inimii si a creierului.

Streptococcus tigurinus, de pilda, a fost gasit in sangele persoanelor suferinde de endocardita (inflamarea invelisului inimii), meningita si inflamatie spinala. Se crede ca bacteriile intra in sange atunci cand gingiile infectate sangereaza.

Intr-un studiu, cercetatorii americani care au analizat mostre de tesut provenite de la pacienti cu cancer intestinal au descoperit ca unele dintre ele contineau niveluri ridicate de Fusobacterium nucleatum - o tulpina bacteriana prezenta adesea in placa dentara. Se crede ca acest microorganism ar putea juca un rol in dezvoltarea cancerului.

Mai mult decat atat, inflamarea redusa care rezulta din infectarea bacteriana a gingiilor poate contribui la dezvoltarea diabetului de tip II si a osteoporozei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti poate afecta inima o igiena dentara precara