Cum iti mentii plamanii sanatosi, ca fumator

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru fumator

Organismul tau incearca sa-ti spuna ca fumul inhalat zi de zi este un iritant pentru mucoasa delicata a sistemului respirator. Aceasta iritare constanta – impreuna cu aditivii toxici pe care companiile de tigari ii adauga produselor lor mortale – poate duce in cele din urma la cancer.

Cu toate acestea, chiar daca cineva a fumat zilnic o perioada lunga de timp sau daca incearca sa renunte la fumat prin reducerea treptata a numarului de tigari, exista cateva modalitati de a contribui la imbunatatirea sanatatii pulmonare. Aceata reteta detine remarcabile proprietati de vindecare si este una dintre aceste modalitati de care va vorbeam mai sus. Fiind in acelasi timp un excelent tonic pulmonar, ea poate fi folosita si de catre nefumatori.

Cum iti poti mentine sanatatea pulmonara ca fumator?

Este foarte important sa mentionam intr-un mod cat se poate de direct faptul ca acesta este unul dintre cele mai nesanatoase obiceiuri, fiind responsabil de aproximativ 90% dintre cazurile de cancer pulmonar. Cu toate acestea, in cazul in care cineva face alegerea de a continua sa fumeze sau de a reduce numarul de tigari cu scopul de a renunta, exista cateva strategii care pot reduce oarecum daunele grave produse de acest obicei nesanatos.

Acestea pot include:

Consumul zilnic de membri ai familiei Allium, cum ar fi ceapa, usturoiul si prazul, ale caror puternice proprietati antioxidante pot reduce daunele produse de fumat la nivelul celulelor tractului respirator. Cresterea cantitatilor de ghimbir si de turmeric; aceste doua condimente detin uimitoare proprietati antioxidante, iar proprietatilor lor anti-inflamatorii contribuie la reducerea iritatiilor produse de fumat la nivelul sistemului respirator. Practica exercitii fizice cu regularitate si exercitii de respiratie profunda. De exemplu, exercitiile de respiratie profunda asociate cu rutinele yoga sunt o modalitate eficienta de curatare a plamanilor.

Elixirul vindecator al plamanilor tai – Reteta

Ingrediente

1 kilogram de ceapa
1 litru de apa
250 de grame de zahar brun
2 linguri de turmeric
1 radacina de ghimbir decojita (de marime mica)

Mod de preparare

Se adauga zaharul si apa intr-o cratita si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se adauga ceapa tocata, ghimbirul si turmericul. Se aduce apa la temperatura de fierbere, apoi se reduce focul si se fierbe pana cand lichidul este redus pana la jumatate din cantitatea initiala. Se strecoara amestecul si se toarna intr-un borcan de sticla cu capac. Se pastreaza in frigider.

Mod de administrare

Se vor administra doua linguri dimineata inainte de micul dejun si doua linguri seara inainte de cina, potrivit e-dimineata.ro. Intr-un final merita mentionat faptul ca acest elixir nu este la fel de eficient precum este renuntarea la acest obicei, un obicei care iti afecteaza sanatatea pulmonara cu fiecare tigara aprinsa. Cu toate acestea, acest elixir, datorita puternicelor sale proprietati antioxidante are capacitatea de a repara cateva dintre daunele produse de acest obicei si de a-ti purifica plamanii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti mentii plamanii sanatosi  ca fumator