Cum iti mentii curata cea mai murdara parte a corpului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dusurile sunt o parte foarte importanta a igienei personale. In timpul zilei, hainele, parul si pielea poarta mai multe microorganisme, care pot fi daunatoare pentru sanatatea noastra. Dar, chiar daca ati facut un dus si v-ati spalat parul, exista o parte a corpului, care este considerata cea mai murdara si care pastreaza murdaria chiar si dupa ce ati facut un dus. Aceasta zona este buricul, care este partea cea mai neglijata a corpului nostru si poate deveni un pat adevarat pentru bacterii. Datorita formei sale, foarte rapid se acumuleaza celulele moarte ale pielii in el.

Aceasta combinatie este ideala pentru dezvoltarea microorganismelor, pentru ca daca nu va spalati in mod corespunzator si in detaliu, poate provoca mirosuri neplacute, dar si probleme de sanatate, precum unele infectii. Studiile arata ca in buric se pot aduna pana la 67 de tipuri diferite de bacterii, indiferent de cate dusuri faceti. Daca doriti sa pastrati acea parte a corpului curata, trebuie sa utilizati un truc simplu cu tampoane de bumbac.

Cum sa va spalati corect buricul?

Inainte de dus, puneti un tampon de bumbac in alcool si stergeti in detaliu cu buricul. In timpul dusului, cu un nou tampon de bumbac, aplicati putin gel de dus si alcool si curatati aceasta zona. Apoi, clatiti bine cu apa rece si se usuca cu o carpa de bumbac. Umeziti varful unei carpe de bumbac si aplicati gel de dus. Spalati buricul si apoi se clateste cu apa calduta si se usuca cu un prosop.

Buricul, oricat de frumos ar fi el, nu este decat o cicatrice, prima cicatrice cu care ne alegem, si nu indeplineste nicio functie. Imediat dupa nastere, cordonul ombilical este prins cu doua cleme, iar intre ele se taie. Partea care ramane atasata de burtica bebelusului se usuca si pica, lasand cicatricea pe care noi o numim buric. Toate mamiferele au buric, chiar daca nu e asa de vizibil ca la noi.  Felul cum va arata buricul depinde de noroc, acest lucru nefiind conditionat genetic. De aceea, aspectul buricului este folosit pentru a deosebi intre ei gemenii identici, atunci cand nu exista nicio alta diferenta.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti mentii curata cea mai murdara parte a corpului