Cum iti distrugi sistemul imunitar fara sa stii

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sistemul imunitar

Racesti des sau atragi toate bolile asupra ta? Inseamna ca stilul tau de viata nu este tocmai sanatos si iti afecteaza sistemul imunitar. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci in fiecare zi!

Nu dormi suficient

In timpul somnului, organismul se lupta cu bacteriile si virusurile existente, de aceea, daca dormi putine ore, corpul nu va avea timp sa le combata. Incearca sa dormi intre 7-8 ore pe noapte pentru a avea un sistem imunitar puternic, in caz contrar, cand se va raci vremea, vei raci mult mai usor.

Nu faci miscare

Lipsa exercitilor fizice slabesc sistemul imunitar. Infectiile tractului respirator se vindeca cu 42% mai greu la persoanele care fac sport o data pe saptamana, comparativ cu cele care fac miscare aproape in fiecare zi. De asemenea, simptomele sunt mai severe la cei sedentari. Daca nu ai timp sa mergi la sala, evita sa stai toata ziua pe scaun cand esti la serviciu si fa o mica plimbare in pauza de masa.

Stresul

Daca lasi ca grijile de la serviciu sa-ti afecteze timpul liber, sistemul tau imunitar va deveni vulnerabil. Oamenii care sunt in permanenta stresati au sanse mai mari sa dezvolte boli sau raceli.

Alcoolul

Consumul excesiv de bauturi alcoolice slabeste organismul, care nu mai lupta impotriva infectiilor. Celulele albe din sange nu vor mai fi la fel de puternice in lupta cu bacteriile si corpul va deveni ineficient in a produce celule care sa identifice si sa omoare virusurile. 

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti distrugi sistemul imunitar fara sa stii