Cum iti dai seama daca pestele este cu adevarat proaspat

Posted by Alin Marinescu on Saturday, April 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru peste proaspat

Pentru ca se apropie sarbatoarea Floriilor si cu aceasta ocazie este dezlegare la peste, pietele si magazinele de specialitate vor fi pline de tot felul de sortimente de peste. Insa nu in toate cazurile pestele este proaspat pescuit sau a fost tinut in cele mai bune conditii pentru a nu se altera.

Pentru a nu avea neplaceri cand ajungi acasa sau, mai rau, sa faci indigestie, iata cum iti poti da seama daca pestele este proaspat.

Peste intreg

• Ochi stralucitori si cat mai clari. Daca ochii pestelui nu sunt opaci, este cel mai bun semn ca a fost pescuit de putina vreme. In caz contrar, vor avea o nuanta de gri si sunt un semn ca pestele sta in magazin de ceva vreme.

• Controleaza pielea pestelui. Daca este stralucitoare si are nuante metalice este un alt semn ca poti cumpara pestele fara probleme. Daca pestele are pe suprafata lui pete in nuante mai inchise sau mai deschise atunci este mai bine sa cauti in alta parte.

• Miroase-l. Pestele proaspat ar trebui sa aiba un miros care seamana cu apa curata sau cu castravetii proaspat taiati. Daca are un miros intepator este un semn ca pestele incepe sa se altereze.

• Controleaza branhiile. Daca sunt de un rosu stralucitor, atunci pestele este proaspat. Cu cat nuanta de rosu este mai pala, cu atat pestele este mai vechi.

Peste file sau rondele

• Carnea trebuie sa fie foarte alba. Cu cat sta mai mult in magazin, cu atat isi va schimba culoarea. De asemenea, uita-te la culoarea pielii. Ea trebuie sa aiba stralucire metalica, la fel ca la pestele intreg.

• Nu uita sa-l mirosi. Orice miros intepator, care seamana cu cel de otet este un semn ca pestele este vechi.

• Apasa carnea cu degetul. Urma lasata ar trebui sa dispara in cateva secunde. Daca urma degetului persista, cauta alt peste.

• La fel de importanta este mazga de pe peste. Aceasta ar trebui sa fie clara si nu in culoarea laptelui.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti dai seama daca pestele este cu adevarat proaspat