Cum iti dai seama ca tiroida ta este bolnava?

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tiroida

Orice ai face nu poti sa dormi noaptea, iti cade parul, ai probleme menstruale in fiecare luna, inima iti bate rapid si slabesti sau te ingrasi desi tu ai o alimentatie corecta si acest lucru nu ar trebui sa se intample? Aceste semne pot indica probleme la glanda tiroida, iar acest lucru necesita de urgenta o vizita la medicul endocrinolog.

Slabesti sau te ingrasi fara motiv

Daca in ultima vreme ti s-a intamplat sa slabesti foarte mult, desi tu ai o alimentatie echilibrata, este posibil ca glanda tiroida sa produca in exces hormoni, iar efectul sa fie cel mentionat. Se poate sa te si ingrasi "peste noapte", chiar daca nu mananci prajeli, fainoase si dulciuri si nici nu bei alcool si sucuri garbogazoase.

Ba din contra, alimentatia ta se bazeaza pe consumul de fructe si legume. Asta inseamna ca este posibil sa ai un nivel scazut al hotmonilor tiroidieni. in ambele cazuri, se impune o vizita la endocrinolog, tratamentul oferit de acesta va va ajuta sa stopati aceste procese care va dau batai de cap.

Sentimentul de oboseala nu inceteaza

Permanent te simti obosit si orice ai face acest lucru nu se schimba. si acest lucru persista chiar daca dormi opt ore pe noapte, ai renuntat la tot ce te-ar fi putut face sa te simti doborat. si acesta este unul dintre semnele care iti arata ca ai probleme cu glanda si ca trebuie sa faci rapid ceva. E clar ca glandele suprarenale nu mai functioneaza in parametrii normali si de aici si aceste probleme. Nu te panica, un tratament adecvat te va scapa de aceasta oboseala cronica.

Probleme menstruale care persista luna de luna

Durerile din perioada critica a lunii, cum si menstrele foarte abundente pot semnala faptul ca ceva e in neregula cu glanda ta! Asa ca, nu mai sta sa treaca "zilele negre". Mergi rapid la un endocrinolog.

Pe de alta parte, si daca esti permanent depresiv este posibil sa ai probleme cu glanda tiroida.

A inceput sa-ti cada parul

si daca a inceput sa-ti cada parul desi nu esti intr-o perioada stresanta si nici nu incepe un nou anotimp se poate sa fie un efect al faptului ca glanda ta tiroida nu functioneaza bine.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti dai seama ca tiroida ta este bolnava?