Cum iti afecteaza sanatatea problemele de la serviciu

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru problemele de la serviciu

Un loc de munca stresant isi poate pune amprenta pe sanatatea ta, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Ohio, care spun ca nemulțumirile de la job, în tinerețe se traduc prin probleme de sanatate dupa 40 de ani.
Studiul a folosit datele a 6.432 de americani si a analizat satisfacția lor la locul de munca din 1979 si pana în prezent.

Participanții avau între 14 si 22 de ani, atunci cand datele au început sa fie colectate. Ei au fost rugați sa dea note de la 1 la 4, în funcție de cat de satisfacuți erau de locul lor de munca.

Toți participanții au început sa raporteze probleme de sanatate, dupa varsta de 40 de ani, iar cercetatorii au analizat legatura dintre aceste probleme si satisfacția la locul de munca.

Persoanele cu o satisfacție scazuta au raportat un nivel mai mare de depresie, probleme cu somnul, griji excesive si chiar probleme de sanatate mintala.

Cei care au început cu o satisfacție mare la locul de munca, dar aceasta a scazut pe parcurs, au raportat mai multe probleme de somn si de sanatate mintala.

sursa:jurnalul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti afecteaza sanatatea problemele de la serviciu