Cum iti afecteaza sanatatea etajul la care locuiesti

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bloc cu etaje

Daca vrei sa traiesti mai mult, nu trebuie decat sa ai grija cand iti cumperi un apartament. Etajul dicteaza durata medie de viata! Cei care locuiesc in apartamente aflate mai jos de etajul 8 al unei cladiri au cu 22% mai multe sanse de a deceda prematur. Potrivit unor studii recente, cei care locuiesc de la etajul 8 in sus au sanse cu 40% mai mici sa moara de boli de plamani si sunt cu 35% mai putin expusi la boli severe de inima. 

Cercetatorii de la University of Bern din Elvetia pun rezultatele in baza faptului ca urca si coboara mai multe scari, avand o forma fizica mai buna, dar si a faptului ca sunt mai putin expusi la poluare si zgomot decat cei care locuiesc mai aproape de nivelul solului. Cu toate acestea, cei care locuiesc la parter sau la primele etaje sunt cu 60% mai putin expusi la sinucidere, fiind mai putin tentati sa se arunce de la balcon. Modul in care ne aranjam locuinta produce efecte psihice si fizice importante asupra celor ce locuiesc in interior. Ornamentele cu forma complicata ar trebui evitate deoarece reprezinta un rezervor de praf si alte particule, fiind o cauza de producere a alergiilor. 

Culoarea peretilor este de asemenea importanta. Pentru asigurarea confortului psihic, peretii ar trebui colorati in nuante cât mai deschise, realizându-se in acelasi timp si un coeficient de reflexie al luminii cât mai crescut. Culorile utilizate trebuie sa fie cât mai armonice pentru a favoriza starea de liniste si odihna. Culori puternice, precum rosu, ar trebui evitate in camera de zi sau de dormit deoarece produc iritabilitate si oboseala.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti afecteaza sanatatea etajul la care locuiesti