Cum iti afecteaza sanatatea arterele ingrosate

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru artere ingrosate

Desi fiecare persoana poate manifesta simptome diferite, iata trei dintre cele mai frecvente efecte pe care arterele ingrosate le pot genera in corp

1. Dureri in zona lombara: Arterele care genereaza dureri in zona lombara sunt printre primele care acumuleaza placa si dau primele semne de blocaj. 10% dintre occidentali prezinta blocaje avansate la nivelul arterelor la varsta de 20 de ani. 
Circulatia redusa a sangelui spre spate poate slabi discurile care adapostesc vertebrele provocand hernii de discuri si atingerea nervilor cauzand dureri. Iar conform studiilor, persoanele care sufera de dureri cronice de spate - cea mai comuna forma de durere in occident - sunt mai predispuse la artere ingrosate in zona lombara decat cei care nu sufera de dureri de spate.

2. Disfunctie erectila: In multe cazuri disfunctia erectila este un semnal timpuriu de artere ingrosate. Aceasta apare ca urmare a scaderii fluxului sanguin catre penis. Un studiu recent a descoperit ca barbatii ce sufera de disfunctie erectila ar putea evita un milion de atacuri cardiace si accidente vasculare in urmatorii 20 de ani daca isi fac o electrocardiograma pentru verificarea sanatatii cardiace.

3. Accident vascular: Cand placa se acumuleaza pe arterele care duc la creier, se ingusteaza calea de acces a sangelui, privand portiuni intregi ale creierului de sange cu oxigen. In lipsa oxigenului celulele creierului incep sa moara in ceea ce se numeste accident vascular cerebral trombotic.

Blocajele de la nivelul arterelor intr-o anumita zona in corp indica o problema in intreg corpul, de aceea administrarea de medicamente pentru tratarea simptomelor izolate nu este metoda cea mai eficienta de a trata problema de la radacina. Studiile arata ca tratamentul cel mai eficient nu se gaseste in cutia cu pastile, ci in propriile farfurii. O alimentatie pe baza de produse vegetale si redusa in grasimi s-a dovedit ca poate curata arterele de blocaje si imbunatati fluxul sanguin.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum iti afecteaza sanatatea arterele ingrosate