Cum intervenim rapid cand ne doare maseaua

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Durerile de dinti sau de masele pot aparea subit sau ne pandesc inainte sa atace atunci cand ne racorim cu o inghetata. In mod normal, nu e o problema. Dar ce te faci cand e miezul noptii sau cel mai apropiat medic stomatolog este departe? Din fericire, ai cateva optiuni la indemana. Chiar daca nu ai pastile, poti gasi cea mai apropiata farmacie non-stop sau poti apela la intelepciunea populara. Daca alegi intelepciunea populara, s-ar putea sa iti castigi niste timp pana dimineata. Poti incerca sa te tratezi cu ce ai prin casa. Iata cateva remedii naturiste pentru durerile de dinti si masele: 

1. Apa cu sare. Durerea de dinti poate sa te lase daca iti clatesti gura cu un amestec de apa calduta (doar esti sensibil la rece, ai uitat?) cu o lingurita de sare. Are efect pe termen scurt, asa ca va trebui sa repeti procedura de fiecare data cand durerea incepe din nou. Eventual , in amestec poti adauga si niste bicarbonat de sodiu pentru o sansa in plus.

2. Gheata. Gheata este aici pentru diversiune. Creierul acorda prioritate semnalelor celor mai puternice, asa ca gheata dintr-o compresa aplicata pe zona dureroasa poate surclasa impulsurile trimise de durerea ta de dinti.

3. Alcool. Statistic, sunt sanse mai mari sa ai aproape un magazin non-stop decat o farmacie. Asa ca poti folosi alcool pentru a-ti clati gura (chiar nu trebuie sa inghiti) si a amorti astfel zona dureroasa. Evident, trebuie sa folosesti un alcool mai tare – vodka, whisky, absint sau orice cu o tarie mai mare de 40 de grade.

4. Otet de mere. Intepeciunea populara spune ca otetul de mere are efect anestezic si dezinfectant. Asa ca poti incerca sa inmoi un betisor de vata in otet de mere si sa aplici pe dintele dureros.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum intervenim rapid cand ne doare maseaua