Cum impiedicam albirea prematura a parului

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru albire prematura par

Unele persoane vad albirea parului ca un ritual de trecere la varsta a treia, in timp ce altele vor sa o evite cu orice pret. Cu toate acestea, albirea parului este inevitabila. Lasand la o parte detaliile ce tin de estetica, ne intereseaza sa stim ce inseamna albirea prematura a parului pentru bunastarea noastra si ce determina ca unii oameni sa atinga acest prag mai devreme decat altii.

De obicei, adultii descopera primele fire albe de par intre varsta de 30 si 40 de ani, iar cu fiecare deceniu exista o creste de 10% a aparitiei firelor de par alb.

Pe masura ca inaintam in varsta, productia de melanina din organism scade, iar culoarea parului se schimba, ca urmare a acestui proces natural, atunci cand foliculii parului nu au suficienta melanina si pigment.

Cum impiedicam albirea prematura a parului?
Pe langa schimbarea culorii parului cu ajutorul vopselilor, adoptarea unui stil de viata sanatos, urmarea unui program de exercitii fizice si reducerea excesului caloric din alimentatie ne pot ajuta sa amanam momentul aparitiei primelor fire albe de par.

De asemenea, controlul nivelului de stres zilnic joaca un rol la fel de important. Mai mult, putem suplimenta dieta alimentara cu vitamina B12 si evita consumul de tutun.

Desigur ca mostenirea genetica joaca un rol major in determinarea varstei la care parul incepe sa albeasca, dar aceste aspecte ne pot ajuta sa ne mentinem sanatatea si aspectul parului pentru mai mult timp, sunt de parere specialistii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum impiedicam albirea prematura a parului