Cum ii pot ajuta cainii pe copiii care sufera de autism

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 3, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru caine cu copil

Cresterea unui copil care sufera de autism nu este usoara, iar stresul implicat poate urca la cote maxime, in unele zile. Potrivit unui nou studiu, insa, o solutie in acest sens ar putea fi conferita de patrupedul familiei, care pare sa detina capacitatea de a alina suferinta parintilor, informeaza Upi.com.

Pentru mai bine de doi ani, cercetatorii britanici au urmarit evolutia familiilor cu copii care sufereau de autism, dar care aveau un caine.

"Am gasit o relatie dominata de echilibru in cadrul familiilor care aveau un caine. Acest fapt evidentiaza importanta legaturii care se creeaza intre cel care are grija de copil si caine. Stresul asociat cu cresterea unui copil care sufera de autism a continuat sa scada printre cei care aveau grija si de un caine. in schimb, nu am vazut aceeasi evolutie in randul familiilor fara patrupezi.

Acest studiu a evidentiat potentialele beneficii ale detinerii unui caine care se pot instala pe termen lung in vietile celor care cresc copii ce sufera de autism", a declarat conducatorul studiului, Daniel Mills, profesor specializat in medicina veterinara comportamentala la Universitatea din Lincoln.

La randul sau, Steven Feldman, director executiv la o fundatie de specialitate, a declarat ca parintii cu copii care sufera de autism pot trece prin stari de anxietate ce pot ridica semnificativ nivelul de stres acumulat, insa studiul sus-mentionat aduce o raza de speranta in remedierea acestei situatii.

"Avem dovada vie ca pisicile si cainii pot avea efecte pozitive asupra calitatii vietii familiilor care se confrunta cu aceste incercari", a mai spus acesta, sugerand parintilor sa ia in considerare luarea unui animal de casa in vederea imbunatatirii armoniei familiale.  

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ii pot ajuta cainii pe copiii care sufera de autism