Cum folosim armurariul in lupta impotriva cancerului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru armurariul

Armurariul (Silybum marianum)
este o planta tepoasa, de pana la un metru inaltime, cu tulpini si frunze de un verde sters, cu flori rosiatice, ce fac seminte amarui. Acest scaiete este printre cele mai utilizate plante medicinale din lume. In semintele sale se ascund substante cu o extraordinara actiune benefica asupra ficatului. Armurariul este in prezent unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afectiunilor hepatice, aflate in explozie in ultimul deceniu. Armurariul este un antitoxic puternic, ajutand organismul sa reziste celor mai puternice otravuri, de la ciupercile toxice pana la gazele industriale sau metalele grele. Aceasta planta miraculoasa se gaseste numai in zonele calde, cum ar fi Dobrogea, Oltenia, sudul Moldovei si zona Subcarpatilor sudici, fiind o planta de cultura.

Zeci de studii efectuate in ultimul timp arata ca semintele acestei plante sunt un inamic redutabil al cancerului. S-a descoperit ca principiile active ale acestei plante activeaza sistemul imunitar, favorizand neutralizarea radicalilor liberi din organism, reintinerirea acestuia, precum si la procesul de inglobare si distrugere a celulelor canceroase. Pentru a preveni cancerul, faceti la fiecare schimbare de anotimp o cura cu seminte de armurariu, consumand zilnic patru lingurite cu tinctura, vreme de trei saptamani. Aceasta planta activeaza sistemul imunitar, favorizand fagocitarea celulelor maligne. 

Combate efectele adverse ale chimioterapiei

Combaterea efectelor adverse ale chimioterapiei se face tot cu ajutorul semintelor de armurariu. Acestea sunt printre putinele remedii cunoscute ce au eficienta dovedita in combaterea teribilelor efecte adverse ale citostaticelor. Un litru de infuzie combinata de armurariu, consumata vreme de 20 de zile, sustine activitatea hepatica, mentine capacitatea de lupta a sistemului imunitar si impiedica aparitia simptomelor neurologice provocate de administrarea acestui tip de medicatie. 

Pentru a va regenera ficatul aveti nevoie de un kilogram de miere de albine zaharisita, 150 g pulbere din fructe de armurariu, 200 g pulbere din fructe de catina, 300 g pulbere din polen apicol si 100 g propolis apicol razuit. Ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca pana la completa omogenizare. Optional se poate tine la frigider. Se administreaza cate o lingura dimineata si la pranz inainte de masa. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum folosim armurariul in lupta impotriva cancerului