Cum folosesti ceaiul de iarba matei ca sa-ti cureti colonul

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai

Clisma este un procedeu folosit pentru eliminarea resturilor toxice din colon. Evacuarea acestor reziduri din colon este necesara în momentul în care apar anumite semne clare ca acesta este îngreunat. Este vorba despre instalarea constipatiei, aparitia scaunelor neregulate, urmate de stari de diaree, miros neplacut în organism, flatulenta, balonare, somnolenta, slabiciune generala, dureri de cap si altele.

Pentru curatarea colonului este indicata clisma cu ceaiuri sau decocturi de plante medicinale. Una dintre cele mai folosite este iarba matei care are anumite proprietati terapeutice care ajuta mai ales în tratamentul constipatiei si congestiei intestinale. În popor este numita catusnica, iarba vantului, menta matei si are denumirea stiintifica Nepeta cataria. Iarba matei este o planta medicinala eficienta în cazuri de crampe abdominale, hemoroizi, indigestie, colici abdominale, diaree, crampe abdominale, gripa, raceala, constipatie si alte afectiuni.

Pentru clisma se foloseste ceaiul de iarba matei. Acesta se prepara astfel: se adauga 7-9 linguri de planta uscata la un litru de apa distilata care s-a adus la temperatura de fierbere si se lasa la infuzat timp de 10 minute; se strecoara si apoi se poate folosi ca solutie pentru clisma.

Truse speciale de clisma se gasesc la farmacie si ajuta pentru realizarea procedeului de evacuare a toxinelor din colon la domiciliu. Clisma reprezinta introducerea unor lichide prin anus în rect si colon în scopul eliminarii materiilor fecale. Din punct de vedere terapeutic, astfel de clisme sunt folosite si pentru realizarea unor tratamente pentru vindecarea unor boli. Tratamentele pentru curatirea colonului sunt bune pentru persoanele care sufera de anumite afectiuni intestinale. Nu se fac niciodata în cazul în care exista sangerari rectale. În plus, o persoana care sufera de sangerari rectale trebuie sa mearga cat mai repede la medic.

Pentru realizarea clismei se folosesc anumite materiale: un irigator cu tub de cauciuc care sa aiba calibrul de 1 cm si lungimea de 1,5-2 m, o canula rectala, un bazinet, o musama sau traversa, o substanta lubrifianta (cum este de ex. vaselina boricata), materiale pentru toaleta finala în zona perineala, un stativ pentru irigator, apa calda. Lichidul pentru clisma (ceaiul de iarba matei) trebuie sa fie destul de cald, sa aiba temperatura cuprinsa între 35-37 grade Celsius.

Tubul de cauciuc se racordeaza la irigator, apoi se fixeaza canula rectala si se închide robinetul. Pe stativ sau alt suport se fixeaza irigatorul, dar sa fie la înaltimea de jumatate de metru. Lichidul pentru clisma mai cald de 37 grade Celsius ajuta la relaxarea intestinelor si trebuie folosit mai ales de persoanele care au tensiune si spasme în intestine. Lichidul mai rece, de 26 grade Celsius, este indicat pentru cei care au intestinele slabite, flasce, pentru a le întari.

Dupa ce s-a verificat temperatura solutiei (ceaiului de iarba matei) se umple irigatorul, se verifica daca este permeabila canula, se scoate aerul si prima coloana de apa în bazinet. Apoi se lubrifiaza canula cu ajutorul unei comprese sterile si substanta lubrifianta. Se introduce canula în rect si apare senzatia de defecare, timp în care trebuie sa se împiedice miscarile reflexe de contractie ale rectului, se inspira adanc pe gura si se încearca relaxarea musculaturii peretelui abdominal pentru a nu se evacua sonda. Persoana careia i se face clisma trebuie sa stea culcata, pe partea stanga, cu membrul inferior drept îndoit din genunchi si membrul inferior stang întins. Sub corp trebuie întinsa o musama. Sub regiunea sacrala se aseaza bazinetul.

Se îndeparteaza usor fesele, se introduce canula prin anus, în rect, perpendicular pe suprafata adiacenta, cu mana dreapta, în directia vezicii urinare si miscari de rotatie. Cand varful canulei a trecut de sfincterul anal învingand rezistenta acestuia se ridica extremitatea dreapta a canulei. De regula se introduce canula pana la distanta de 10-12 cm, apoi se deschide robinetul si se stabileste viteza de curgere a apei din irigator în colon printr-o miscare de ridicare a irigatorului cu mana stanga la 50 cm deasupra persoanei respective.

În momentul în care nivelul apei din irigator ajunge aproape de nivelul tubului de scurgere se închide robinetul, se îndeparteaza canula si se pune într-un bazinet separat. Persoana care a suportat clisma trebuie sa retina solutia timp de 10-15 minute. Evacuarea scaunului se face la toaleta mai ales daca persoana respectiva nu e bolnava si se poate deplasa. La final se face toaleta regiunii anale. Se spala mainile bine cu apa si sapun.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum folosesti ceaiul de iarba matei ca sa-ti cureti colonul