Cum dublezi viteza de crestere a parului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca vrei ca parul tau sa ajunga la lungimea visata într-un timp mai scurt, ai putea încerca si aceasta metoda naturala de tratament.

Despre ce este vorba:

Ce iti trebuie: o ceasca de ulei de masline si un pahar care se poate folosi la microunde sau un ibric.
Tratamentul dureaza în jur de doua ore.

Ce trebuie sa faci:
Încalzeste uleiul de masline, fie la microunde, fie pe aragaz, cat sa poti baga degetul în el fara sa te usture pielea, deci la o temperatura suportabila. Mai departe, întinde uleiul foarte bine pe radacinile firelor de par, apoi pe varfuri – ca sa nu îti curga pe haine cand îl aplici la varfuri, fie îti pui pe spate un prosop protector, fie aplici uleiul cu capul în jos. Trebuie sa lasi uleiul sa actioneze timp de doua ore, iar dupa ce trece timpul sa speli parul bine, sa nu mai ramana ulei deloc. Ar trebui sa faci acest lucru de doua ori pe saptamana timp de o luna, ca sa îti creasca aproximativ 3 centimetri, adica de doua ori mai repede – cel putin asta promit femeile care au încercat deja aceasta varianta si spun ca functioneaza.

In plus:
Periaza-ti parul inainte de a-l sampona, pentru a descurca firele de par si a le pregati pentru ingrijirile ulterioare. Foarte important este sa folosesti un sampon specific tipului tau de par, iar de preferat este sa nu fie prea puternic. Nu te baza pe spuma. Mai mult, este un semn de agresivitate si nu de curatare, ceea ce inseamna ca cu cat un sampon este mai spumant, cu atat este mai agresiv. Este inutil sa te samponezi de doua ori sau cu doua sampoane diferite! Al doilea iti va sensibiliza inutil scalpul si iti va face suvitele mai electrizate.

Clatirea parului este de o importanta primordiala si trebuie sa ii acorzi cat mai mult timp posibil, pentru a elimina toate urmele de sampon. In cazul in care ai neglijat aceasta etapa, trebuie sa stii ca parul tau va fi mai vulnerabil in fata poluarii, in plus va deveni tern si murdar mult mai repede. Daca ai curaj, incheie procesul de clatire cu apa rece, lucru ce iti va face parul mai neted, mai stralucitor si mai puternic. In plus, pentru parul gras, apa rece previne dilatarea glandelor sebacee, moderand astfel productia de sebum.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum dublezi viteza de crestere a parului