Cum ar putea fi vindecata gripa in 24 de ore

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gripa

Gripa ar putea fi tratata intr-un singura zi, daca un medicament experimental din Japonia va fi aprobat. A fost deja testat pe oameni si ar putea aparea anul acesta pe piata. Producatorul nipon spune ca o singura doza din noul tratament (Baloxavir marboxil) poate ucide virusul gripal in cel mult 24 de ore, mult mai repede decat orice alt medicament existent pe piata.

Intr-un studiu clinic mai avansat realizat anul trecut, pacientii si-au revenit cu doua zile mai devreme decat cei care au luat un medicament cunoscut, eficient impotriva virusurilor gripale A si B. Noul tratament poate stopa si contagiozitatea, spun japonezii. Leacul ar putea primi aprobare cat de curand si ar putea intra pe piata inainte de urmatorul sezon de gripa.

In acelasi timp, in Statele Unite, un alt studiu sustine ca lumina ultravioleta de tip C poate omori toate tulpinile de virus gripal cat sunt inca in aer. Şi totul s-ar intampla fara sa ne afecteze pe noi, pentru ca aceste radiatii nu pot penetra pielea. In schimb, distruge celulele virusurilor, care sunt mult mai mici decat cele umane. In Romania 32 de persoane au murit din cauza gripei numai in acest sezon.

Răceala este în mod normal cauzată de rinovirusuri, care circulă prin aer în special în sezonul rece. Aceste virusuri afectează căile respiratorii superioare, însă cauzează infecții virale de gravitate mică spre medie. Răcelle comune mai sunt numite și viroze.

Tot virușii stau și la baza gripelor, de această dată virușii gripali. Aceștia sunt mai puternici și afectează sistemul respirator mai în profunzime. Gripa se dezvoltă în general în cadrul unor epidemii.

Pe lângă viruși, există cazuri de „răceli” mai grave, care sunt cauzate de bacterii. Acestea intră de obicei în categoria infecțiilor, cum ar fi puroiul în gât sau infecția cu streptococ și au obligatoriu nevoie de supraveghere medicală. Contrar credinței populare, nu răcim niciodată fiindcă stăm în frig sau în curent. Un astfel de mediu poate doar să ne slăbească sistemul imu

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum ar putea fi vindecata gripa in 24 de ore