Cum afecteaza cafeaua durata de viata

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate
 
Un raport publicat online in The New England Journal of Medicine a analizat obiceiurile a 400.000 de bautori de cafea cu varsta cuprinsa intre 50 si 71 de ani. Acesta este practic cel mai mare studiu facut vreodata care stabileste legatura dintre consumul de cafea si sanatate. E drept, cafeaua contine cafeina care creste bataile inimii si tensiunea, dar antioxidantii din ea ofera o multime de beneficii. Se pare ca majoritatea celor care beau cafea sunt si fumatori. Ei mananca mai multa carne rosie si mai putine fructe si legume, fac rareori sport si beau din cand in cand alcool. Cafeaua insa ii ajuta pe multi dintre ei sa aiba o stare fizica buna.

Datele obtinute in urma studiului au demonstrat ca persoanele care beau cafea au sanse mult mai mici sa moara de diabet, boli de inime sau respiratorii, atac cerebral, infectii sau din cauza ranilor provocate de accidente. Riscul de moarte in timpul celui de-al 14-lea an de studiu a fost cu 10% mai mic pentru barbati si cu 15% mai mic pentru femei. Participantii la studiu consumau intre doua si sase cesti de cafea pe zi. “Poate efectul este unul modest, dar prejudecata conform careia e riscant sa bei cafea a fost spulberata.

Rezultatele noastre si alte studii recente au demonstrat ca bautorii de cafea nu trebuie sa-si faca griji,” a explicat Dr. Neal D. Freedman, cel care a condus studiul. O alternativa la cafeaua normala este cafeaua bio. In acest caz, boabele de cafea sunt recoltate de pe culturi exclusiv organice, in care plantele nu sunt tratate cu substante nocive si cresc intr-un mediu propice dezvoltarii lor normale, iar efectele lor benefice raman aceleasi. Efectele cafelei sunt folosite deseori in diete deoarece cafeina diminueaza apetitul. Antioxidantii continuti de ea previn depresia, maladia Parkinson sau cancerul de colon si in plus si poate reduce riscul formarii pietrelor la rinichi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum afecteaza cafeaua durata de viata