Crizele cardiace sunt mai usor de diagnosticat la barbati

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 31, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru atacuri cardiace

Atacurile cardiace sunt adesea gresit diagnosticate la femei, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Leeds.

24.000 de atacuri cardiace suferite de femei sunt diagnosticate gresit in fiecare an in Marea Britanie. 

„Ca regula generala, cand ne gandim la o persoana care sufera o criza cardiaca, ne gandim la un barbat de varsta medie, supraponderal, cu diabet si fumator“, afirma doctorul Chris Gale, cardiolog consultant la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, citat de agerpres.ro. 

„Nu este mereu asa. Atacurile cardiace afecteaza un spectru mai larg al populatiei“, a mai spus acesta. O alta idee preconceputa este cea conform careia atacul se manifesta printr-o durere acuta in piept. Procesul este insa progresiv. 

Pacientii semnaleaza adesea greata, dureri in piept, in maxilar si brate. Cercetatorii au verificat dosarele a 600.000 de pacienti pentru a ajunge la concluzia ca atacurile cardiac sunt mai dificil de diagnosticat la femei decat la barbati. In Marea Britanie, 69.000 de femei sufera anual de o criza cardiaca, fata de 119.000 de barbati. Mai multe femei mor totusi din aceasta cauza.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: crizele cardiace sunt mai usor de diagnosticat la barbati