Crema esentiala pentru pielea femeilor in timpul verii

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru hidratare piele cu crema

Cu siguranta auzi des ca trebuie sa folosesti cosmetice cu factor de protectie solara atunci cand te expui la soare. Dar de ce sunt cremele cu SPF atat de importante? Iata cateva motive, potrivit specialistilor.

Azi suntem mai atenti decat oricand la potentialele pericole cauzate de expunerea la soare. De ce? "Pentru ca razele solare nocive, in special cele UVA, predispun la fotoimbatranirea pielii. Si nu doar atat. Pot provoca leziuni ale pielii sau tumori maligne”, declara Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Radiatiile UVA si UVB ajung la sol si intervin in mod direct asupra procesului de melanogeneza, avand ca rezultat pigmentarea pielii. Pielea activeaza sistemele de aparare datorita melanocitelor, celule care sunt localizate intre epiderm si derm, avand functia principala de a sintetiza melanina. Prin urmare, bronzarea este un proces natural de protectie a pielii ca raspuns la o agresiune fizica, cum ar fi arsura solara. 

Insa, odata cu expunerea la radiatiile ultraviolete, nivelul de hidratare scade. Si mai ales radiatiile UV de tip B (rezultate in urma expunerii prelungite la soare) cresc productia de radicali liberi. 

“Acestea sunt responsabile de deteriorarea proteinelor celulare si a acizilor grasi care alcatuiesc si sustin straturile pielii. Expunerea excesiva la soare poate determina aparitia arsurilor, craparea barierei naturale de protectie, dezechilibrand astfel sistemul natural bine pus la punct al pielii. In acest caz, creste sensibilitatea pielii si exista posibilitatea sa avem parte de eruptii cutanate, cuperoza, dermatita alergica de contact.”, explica specialistul.

“In general, produsele cosmetice cu SPF au ca scop asigurarea unei protectii extinse pe intreg spectrul UV, pentru a limita daunele expunerii la soare.

Substantele utilizate in componenta produselor cosmetice cu actiune protectoare sunt impartite in ecrane solare si filtre solare. De asemenea, filtrele solare pot fi impartite in filtre UVA si UVB. Produsele cosmetice cu SPF trebuie sa contina filtre pentru protectie UVA - razele responsabile de fotoimbatranire, reactii fotoalergice, cat si filtre pentru protectie UVB - razele care cauzeaza arsuri solare, inrosirea pielii. Factorul de protectie solara specificat pe ambalajul produsului cosmetic - SPF – se refera la capacitatea de protectie solara impotriva arsurilor solare cauzate de razele UVB.”, adauga Diana Marandiuc.

In concluzie, fotoprotectia nu se rezuma doar la alegerea produsului protrivit in functie de fototipul pielii. Este foarte gresit sa aplicam cosmetice cu SPF (30-50 SPF) doar vara, nu si in celelalte anotimpuri ale anului. O piele care nu a fost protejata de radiatiile solare se va rida mai repede, isi va pierde din elasticitate si cu siguranta va fi mai deshidratata.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: crema esentiala pentru pielea femeilor in timpul verii