Copiii obezi sunt mai predispusi la carii dentare

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru copil obez

„Stand in fata televizorului zilnic ore intregi si rontaind (snack-suri, dulciuri, etc.), asa cum fac in general copiii de astazi, duce la aparitia ...cariilor dentare si la Glossary Link obezitate, bineinteles", spune prof. dr. Carole A Palmer de la Departamentul de Stomatologie a Univeritatii Tufts, in articolul intitulat: „Cariile dentare si obezitatea la copii: probleme diferite, cauze asociate".

„De obicei, copii cand se uita la televizor consuma in special gustari bogate in zahar si grasimi, ceea ce nu numai ca reprezinta multe-multe calorii in plus dar predispune si la aparitia cariilor, avand in vedere ca perioada de timp in care alimentele sunt in contact cu dintii creste", adauga dr. Palmer, opiniind ca obezitatea si cariile dentare la copii sunt rezultatul unor factori complexe, pentru combaterea carora ar fi nevoie de o schimbare a modului de viata, cu mai multa activitate fizica si in special, reducerea timpului de stat in fata televizorului.

Conform unui recent raport al Centrului de Prevenire si Control al Bolilor (CDC) in timp ce prevalenta cariilor dentare in populatia generala a scazut intre 1988-1994 si 1999-2002, acest Glossary Link declin al incidentei cariilor nu s-a observat si la copii cu varsta prescolara (2-5 ani).

O alta sursa de calorii constituie racoritoarele dulci si sucurile de fructe bogate in zahar, care se gasesc si in multe scoli (automate). Dr. Palmer atrage atentia ca si sucurile fara zahar, conumate frecvent, reprezinta un anumit risc din cauza continutului de acid, care distruge smaltul, dintii devenind astfel mult mai sensibili.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: copiii obezi sunt mai predispusi la carii dentare