Consumul mare de lapte, asociat cu bolile de inima

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dupa numeroase cercetari, oamenii de stiinta au ajuns sa asocieze consumul de lapte cu bolile de inima. Pe de alta parte, acestia sustin ca lactatele pot creste longevitatea, daca sunt alese in mod corect.

In cadrul congresului anual al Societatii Europene de Cardiologie au fost prezentate rezultatele celor mai recente studii care releva ca persoanele care mananca o anumita categorie de lactate tind sa traiasca mai mult. Studiile, efectuate pe mai bine de 660.000 de subiecti in decursul a 15 ani, asociaza insa consumul mare de lapte cu cu boli coronariere, scrie adevarul.ro, care citeaza businessinsider.com.

Cercetatorii sugereaza ca motivul ar fi cantitatea de grasime si proteine din produsele lactate. Acestia au ajuns la concluzia ca branza si iaurtul ar fi mai sanatoase decat laptele si untul. Consumul de lapte pare sa creasca riscul de boli coronariene cu 4%, potrivit studiului realizat de o echipa condusa de Maciej Banach de la Universitatea de Medicina din Lodz, Polonia. Multi experti in bolile de inima sugereaza ca grasimea saturata din lapte afecteaza organele interne. Pe de alta parte, Banach si colegii sai au descoperit ca produsele lactate precum branza si iaurtul chiar ar putea fi de ajutor, acestea fiind asociate cu un risc al mortalitatii cu 8% mai mic, dar si cu risc mai scazut de a dezvolta boli de inima sau diabet de tip 2. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: consumul mare de lapte  asociat cu bolile de inima