Consumul frecvent de alcool poate afecta pe termen lung masa osoasa a tinerilor

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru consum de alcool

Conform rezultatelor unui studiu realizat de Austrian Science Fund FWF, consumul de alcool poate influenta formarea oaselor la tineri. Rezultatele au consecinte pe termen lung. Consumul de alcool pe termen lung poate degrada atat organele, cat si oasele. Alcoolismul reprezinta principalul factor ce creste riscul aparitiei osteoporozei, deoarece duce la declinul masei osoase si la deteriorarea metabolismului osos. 

Scilog noteaza ca tesutul osos este afectat de consumul excesiv de alcool, mai ales in cazul tinerilor. Persoanele ce consuma alcool regulat si in exces in tinerete isi degradeaza oasele inainte ca acestea sa ajunga la maturitate. In cadrul experimentelor, porcilor le-a fost oferit un amestec de alcool si suc de mere in functie de masa corporala, de doua ori pe saptamana. Un alt grup de control a primit doar suc de mere. Specialistii au prelevat probe de sange pentru a determina nivelul metabolismului osos si muscular. 

In a doua etapa, cercetatorii au examinat oasele porcilor la doua luni dupa experiment. ''Rezultatele noastre sugereaza ca procesul de formare a oaselor este redus,'' a declarat Peter Pietschmann. Descoperirile realizate de Pietschmann sugereaza ca efectele consumului de alcool frecvent poate avea consecinte pe termen lung ''Masa osoasa a tinerilor care consuma alcool frecvent nu se va putea dezvolta normal,'' a declarat Pietshmann. 

Consumul de alcool, chiar si in cantitati moderate creste foarte mult riscul de a avea raporturi sexuale neprotejate, crescand astfel riscul de imbolnaviri. In unele cazuri apar "efecte" mai complicate, din sfera sarcinilor nedorite. Alcoolismul are nenumarate efecte atat asupra persoanei in cauza cat si asupra celor din jur, si vorbim de efecte ce tin de sfera psihologica dar si de efecte fizice. Abuzul de alcool este cauza celor mai multe accidentari, inclusiv accidentele de masina, de pilda. O treime din accidentele mortale sunt legate de consumul de alcool, fara a mai numara miile de raniti rezultati in fiecare an.         

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: consumul frecvent de alcool poate afecta pe termen lung masa osoasa a tinerilor